Startsida  /   Viktkontroll  /  Metabolism viktminskning piller

Metabolism viktminskning piller

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2021-07-08)
Metabolism viktminskning piller 

Vad är ämnesomsättning?

Benämna ämnesomsättning används för att beskriva alla biokemiska reaktioner och processer som sker i alla levande organismer (inklusive människor) för att upprätthålla deras celler vid liv och utför alla sina processer (inklusive växer, reproducera och svar på miljön). I andra termer, är det besläktat med kost och celler förmåga att få näringsämnen.

Anabolism och katabolism

Experter dela metabolism i två kategorier Anabolismoch katabolism . Katabolism hänvisar till processen att bryta ner stora molekyler till mindre partiklar och i de flesta fall frigöra energi i processen, medan Anabolism hänvisar till bildandet eller syntes av alla andra näringsämnen som cellerna kräver (oftast energi från katabolism krävs).

Metabolism och viktminskning

Vikt definieras av experter som ett resultat av mängden energi som erhålls från katabolism processer minus mängden energi som förbrukas av resten av processer i vår kropp (anabolism). Den återstående energin lagras i form av fett eller kolhydrater (glykogen) huvudsakligen i levern och musklerna, så när den återstående energin är överdriven personen utvecklar övervikt.

Likaså några underliggande sjukdomstillstånd eller hormonella störningar kan påverka ämnesomsättningen, och personen kan utveckla övervikt även när han/hon äter tillräckligt.
Kanske du har hört talas om "hög" eller "låg" ämnesomsättning, men vad betyder det?

Ämnesomsättningen bestäms av vissa faktorer såsom ålder, kön, ärftlighet och vikt. När vi åldras ämnesomsättningen blir långsammare, det uppskattas det ämnesomsättningen minskar 5% efter fyrtiotalet och minskar 5% mer varje decennium efter att (detta beror på den muskel förlusten).

När det gäller kön har män mer muskelmassa än kvinnor, så män bränna kalorier snabbare. Likaså, om våra föräldrar eller farföräldrar har mer muskelmassa, vi tenderar att ha mer lean massa också.

Slutligen, vad gäller vikt, dessa människor, som är av stor betydelse och har mer magert massa, bränna mer fett än tunnare människor. Detta är logiskt, de spenderar mer energi för att flytta själva.

Basal ämnesomsättning ränta

Alla dessa egenskaper definierar den "Basal Metabolism Rate" (BMR), det vill säga, den minsta kvantiteten av energi som kroppen behöver för att bränna till utföra de vitala funktionerna. Denna Basal ämnesomsättning ränta varierar beroende på livsstil för varje person, betyder det, sin dagliga nivå av aktivitet. Sammanfattningsvis, innebär en hög eller långsam ämnesomsättning egentligen en hög eller låg BMR.

Metabolism viktminskning piller

Tyvärr, viktminskning är komplicerat, men den goda nyheten är att du kan öka din ämnesomsättning. Det är sant att vissa faktorer kan inte ändras, som ålder, kön och ärftlighet, men vi kan ändra andra som motion, intaget, sömn, bland andra, som har en viktig inverkan på ämnesomsättningen.

Som vi har sett, är det sant att vissa människor är att gå ner i vikt snabbare än andra, men den absoluta sant är att en person kommer att gå ner i vikt om han/hon kan bränna mer kalorier än han förbrukar. Detta kan göras genom olika metoder, äta färre kalorier, höjning av aktivitet, eller båda.

Jämväl, vissa livsmedel och metabolism viktminskning piller kan bidra till att öka ämnesomsättningen alltför. Till exempel är grönt te och kaffe bra fettförbrännare när de intas på morgonen och med jämna mellanrum under dagen. Andra rekommenderade livsmedel är ägg vitten, magert kött, chilipeppar, hela korn, linser och även dricksvatten.

Vissa studier har visat att låga nivåer av Vitamin D är besläktade med viktökning, så experter rekommenderar inklusive mat med vitamin D eller bilagor på diet.

Med ämnesomsättning vikt förlust piller och äta regelbundet är också rekommenderas, företrädesvis små måltider under dagen att stabilisera nivån av socker i blodet och BMR. Mer information om metabolism viktminskning piller 


comments powered by Disqus