Startsida  /   Kvinnlig hälsa  /  Bröstlyft efter viktminskning

Bröst lyft efter viktminskning: naturliga bröst rekonstruktion

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-05-24)
Bröst lyft efter viktminskning: naturliga bröst rekonstruktion Många kvinnor börjar överväga bröst rekonstruktion kirurgi som ett sätt att förbättra sina bröst efter en stor viktminskning. Med bantning ner brösten förändras på samma sätt som andra delar av kroppen gör, och detta faktum blir uppenbart särskilt i kläder som passar inte riktigt som du vill.

När kvinnor är unga, deras bröst består främst av körtel (företag) vävnader, som ersätts av lösare fett vävnader med åldern. Detta är en normal process, och det är också typiskt i händelse av viktminskning. Det handlar inte bara om kvinnor utan även om män.

Bröst rekonstruktion efter viktminskning

När processen för viktminskning är inte gradvis och viktminskning snabbt, är huden inte så elastisk. Därför är bröstet påverkas av sådana förändringar. I detta sammanhang, bröst förstoring är ofta krävs efter viktminskning. Under denna procedur, extra hud avlägsnas för att undvika slapp. Denna teknik syftar till att förbättra bröst vävnad och bröst vårtor till en mer tilltalande, yngre, och bättre utseende. Det kan också hjälpa bysten att känna väl tonas, jämförbar med den pre-viktförlust skick.
Bröst lyft efter viktminskning utförs med hänsyn till en kunds önskningar och syften. Det bestämmer den individuella karaktären av operationen: den hud mängd som är nödvändig för att ta bort och vilken typ av avlägsnande beslutas individuellt.
I de flesta fall, patienterna behöver lite hud borttagning runt bröst vårtorna och bröstet lyft. I vissa fall kommer det att räcka med minimala invasioner. Det innebär att operationen kommer att reduceras till ärret runt vårtgården.

Men det är inte vanligt för de flesta av de patienter vars problem är kopplade till viktminskning. De lider av en stor mängd saggy hud och i sådana fall är operationen ganska smärtsam. Emellertid, patienten kan arbeta i sju till tio dagar i genomsnitt och kan återvända till sin ordinarie verksamhet i tre veckor.

Hängande bröst

Saggy Breast
Saggy bröst
Det är inte bara brösten huden som påverkas negativt av stora viktminskning. Faktiskt, även bröst vävnaden själv förändras från full och bli slapp. I processen för bröst rekonstruktion kirurgi, brösten återställa sin ursprungliga volym med hjälp av bröst förstoring implantat.

Ögonblicket kroppen upplever en massiv droppe i magen vikt, naturligtvis, är platta men bröstet blir också smicker form som inte är attraktiv att titta på. Det är mycket vanligt att alla kvinnor har hängande bröst efter viktminskning som sammansättningen av brösten inkluderar körtel och fett vävnader.
Vid viktminskning, blir mängden av fett vävnad minskas som orsakar hängande i bröstet.
Detta är också en av anledningarna till varför kvinnor efter viktminskning hitta sina bröst i en mindre storlek än vad de brukade vara. Vissa kvinnor, dock, får inte uppleva saggy bröst eller minskning av storleken på bröstet för det faktum att deras bröst har mer av körtel vävnader snarare än fett vävnader. Det är svårt att berätta vem som kommer att uppleva en drastisk förändring i form och storlek på bröstet innan viktminskning.

Vem behöver bröst lyft efter viktminskning?

Någon kvinna med slapp bröst måste gå för en bröst lyft efter viktminskning. Här är några av symptomen på bröst i behov av bröst lyft:

 • Nipplar som pekar nedåt.
 • Bröst med nippel/vårtgården ligger under bröstet globlinjen.
Innan du väljer bröst lyft behandling, bör man veta att bröst lyft inte ändrar storleken på bröstet. Behandlingen är mest fördelaktigt för dem som inte är nöjda med formen på sina bröst snarare än storleken.

När ska man gå för bröst lyft kirurgi?

Viktminskning kan vara den största orsaken till slapp av brösten. Behandlingen för bröst formning, dock kräver vissa överväganden såsom:

 • Stabil vikt: kvinna vars bröst storlek ökar/minskar med viktökning/förlust bör ha en stabil vikt innan du tar upp bröst lyft kirurgi. Storleken på bröstet kommer att fortsätta att höja/sjunka med kropps vikt tills stabil vikt uppnås.
 • Uppnå vikt mål: vem som helst på en regim att gå ner i vikt skulle ha satt ett mål för samma. Bröst lyft kirurgi bör endast väljas när den optimala vikten uppnås. Det är mycket tillrådligt att vänta på tiden tills den optimala vikten uppnås innan du går till en byst rekonstruktion kirurgi.
 • Graviditet: kvinnor planerar graviditet bör vänta tills de har slutat bära barnen. Storleken på bröstet kan förändras drastiskt under graviditeten; Därför bör man vänta en viss tid innan man går för en bröst kirurgi. En bröst lyft kirurgi kan orsaka svårigheter under amning, därför bör man vänta i minst 6 månader efter förlossningen till barnet.
Varje kvinna som har uppnått en stabil vikt och är inte gravid eller har fött barnet kan gå bröst implantat eller mastopexy, bröst lyft kirurgi.

Bröst rekonstruktion implantat

Breast Reconstruction Implants
Bröst rekonstruktion implantat
Bröst rekonstruktion kan utföras på olika sätt. Det sker genom en av flera små nedskärningar görs längs bröstet vika i under armen eller runt vårtgården. Det finns två gemensamma platser för implantaten: under bröst vävnaden och under bröst muskeln.
Många kvinnor tror att om implantatet placeras under bröst muskeln, bröstet ser mycket mer naturligt och attraktivt.
Bröst rekonstruktion kirurgi tar vanligt vis en till två timmar att slutföra. I de flesta fall, operationen sker genom att ge generell anestesi till patienten. Dessutom får patienten postoperativ vård hemma och det finns ingen anledning att hålla patienten på sjukhuset i dagar. Oral medicinering lindrar efter kirurgi smärta, och en kommer att kunna komma tillbaka till arbetet i ungefär en vecka eller så.

Medicinska experter och samhället har aldrig gillat bröst implantat i stor utsträckning. I vissa fall, detta är också rätt eftersom det finns risker förknippade med sådana operationer. Silikon fyllning av bröst rekonstruktion implantat är oftast den sak som orsakar den huvudsakliga ogilla, och nyligen bröst implantat har börjat fyllas med saltlösning.

Risker för bröst rekonstruktion kirurgi

Här är några av de risker som är förknippade med bröst rekonstruktion implantat:

 • Det finns en risk för asymmetri i brösten. I vissa fall, storleken/utseendet på brösten matchade inte efter implantatet.
 • Smärta och ömhet i bröstet efter operationen.
 • Efter operationen kan implantatet brista eller deflation.
 • Långsam läkning av snitt.
 • Ökad risk för upprepad bröst kirurgi i framtiden för att ta bort implantatet.
 • Minskad bröst känsla.
 • Ökad risk för bröst infektion.
 • Blödning i bröstet.
 • Efter kirurgi effekt av anestesi.
 • Bröstcancer.
Någon av ovanstående komplikationer kan kräva ytterligare kirurgi.

Den som är intresse rad av att välja bröst kirurgi bör konsultera kosmetisk kirurg för att få information om förfarandet, riskfaktorer, och efter kirurgi vård. En bättre förståelse av operationen kan förbereda patienten för eventuella framtida problem i samband med bröst implantat.

Procedurer som är involverade i bröst rekonstruktion

Breast Reconstruction Surgery
Bröst rekonstruktion kirurgi
Bröst lyft efter viktminskning innebär olika tekniker som är följande:

 • Djup sämre epigastrisk perforator (DIEP): det är den avancerade formen av bröst kirurgi. I operationen avlägsnar en kirurg överflödig hud och fett från buken utan att försvaga patientens muskel styrka. Överskottet huden används sedan i bröstet forma förfarandet.
 • Överlägsen gluteal artär perforator (SGAP): i detta förfarande överflödig hud avlägsnas från skinkan av patienten som ska användas senare i bröst rekonstruktion.
 • Profunda artär perforator (PAP): i detta förfarande, överflödig hud avlägsnas från den övre bakre lår från ett område som ligger under skinkan.
 • Tvärgående Upper gracilis (Tug): i detta förfarande avlägsnas överflödig hud från patientens inre lår. Överskottet huden används senare i bröstet forma förfarandet.
 • Latissimus dorsi Myocutore (lat FLAP): i detta förfarande, hud, fett, och muskler från övre och mellersta ryggen roteras till bröst området. På lång sikt kan operationen minska muskel styrkan vilket gör det svårt för en att klättra och simma.
 • Tvärgående rectus Myocutore: i förfarandet, en kvinnas Prime rectus muskler avlägsnas för att omforma bröstet. Tekniken kan öka risken för bråck bildning. Förfarandet är inte längre en föredragen metod för ett bröst lyft.
 • Fett ympning: i förfarandet, fett sugning av buken, lår, rygg, armar och skinkan utförs för att ta bort fett från dessa områden. Fettet är sedan beredd att injiceras i bröstet för att förbättra överklagandet och forma upp bröstet.

Vad man kan förvänta sig av bröst rekonstruktion kirurgi?

Bröst rekonstruktion kirurgi kan ta itu hängande bröst efter viktminskning samt förbättra hela utseendet på patienten. Bröst kirurgi kan fungera bra genom att:

 • Förbättra det övergripande utseendet och känslan av bröstet.
 • Att förbättra bröstens symmetri om de är ojämna.
 • Öka själv känslan och övergripande kropps utseende.
 • Förbättra patientens totala personlighet.

Naturliga bröst rekonstruktion

Du kan hitta råd om naturliga bröst rekonstruktion i olika viktminskning forum. De förslag som du kan hitta det är oftast naturliga och säkra. En av dem kommer definitivt att fungera för dig, och du kommer att vara nöjd med den förbättrade formen på ditt bröst.

Natural Breast Reconstruction
Naturliga bröst rekonstruktion
Det finns särskilda ämnen på viktminsknings forum. Där kan du hitta rekommendationer för att välja naturliga bröst rekonstruktion. Några av kvinnorna försökte naturliga geler och krämer och dela upplevelsen med andra. Med hjälp av rätt Bote medel du kommer att kunna återvända fasthet av bröstet. De kommer att se full och yngre.
Bra resultat kan uppnås även utan bröst implantat och risker förknippade med dem. Följaktligen, du kommer inte att lida av biverkningar om du väljer naturliga bröst lyft.

Fördelar med att gå med naturliga alternativ

Den naturliga bröst rekonstruktion är ett enkelt förfarande jämfört med den implantat-baserade kirurgi. Det kan utföras av vem som helst utan år av erfarenhet som denna metod innebär helt enkelt med hjälp av naturliga växtbaserade produkter för att förbättra utseendet på bröst vävnad. Fördelarna med den naturliga bröst lyft är definitivt klart. Några av de större en gång listas enligt följande:

 • Naturlig look: bröst som har genomgått genom naturliga bröst lyft ser naturligt jämfört med implantaten. Den naturliga bröst lyft innebär växtbaserade krämer och geler som ger brösten den naturliga utseende efter ingreppet. Förfarandet är bäst lämpad för kvinnor som inte vill avslöja om att få en bröst förstoring eller bröst förminskning kirurgi. I vissa fall, den naturliga bröst lyft förbättrar överklagande av brösten, särskilt när bröst vårtan-sparande teknik används.
 • Ingen upprepad kirurgi: till skillnad från implantat kirurgi, den naturliga bröst lyft förfarande kräver inte upprepade operationer eller någon annan risk. Patienter som har genomgått ingreppet rekommenderas att få implantaten bytas ut efter varje 12 år. Den upprepade operationen är viktig för patientens säkerhet eftersom implantaten ofta har risk för hänryckning och skador. Den naturliga bröst upphöjning varar under en livstid.
 • Naturlig känsla och symmetri: den naturliga bröst lyft förfarande innebär en naturlig bröst tillväxt process som resulterar i en naturlig form, storlek, och känsla.

Välja mellan implantatet och naturliga bröst lyft förfarande

Fördelarna med naturliga tillvägagångs sätt är definitivt klart jämfört med den implantat-baserade kirurgi.
Ändå bör man konsultera yrkes kirurgen att veta vilken typ av bröst lyft förfarande är den mest lämpade för patienten.
Det finns ett antal faktorer som en kirurg kan överväga innan du väljer operationen. Till exempel kan kirurgen undersöka bröst vävnad för att bedöma om patienten kan behandlas med kirurgiska bröst forma eller inte.

Hälso historia av patienten och personliga preferenser är några av de ytterligare faktorer som kan övervägas innan du går för operationen. Samråd med kirurgen är det bästa sättet att veta vilken bröst forma förfarande bör följas.

Slutsats

För kvinnor, bröst spelar en avgörande roll i deras utseende. En saggy bröst efter snabb viktminskning ser oattraktiv och kan göra en kvinna förlorar förtroendet medan på ett datum eller vara i en fest. Bröst lyft efter viktminskning kan bidra till att förbättra utseendet på bröstet på ett naturligt sätt!

Lär dig att lyfta slapp bröst 


comments powered by Disqus