Startsida  /   Hälsa och skönhet  /  Hur man undviker tonårsakne

Hur man undviker tonårsakne och förhindrar vuxenakne i framtiden?

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Jennifer Greenwood (2022-10-19)
Hur man undviker tonårsakne och förhindrar vuxenakne i framtiden?  Tonårsakne, ofta mycket mer än någon annan typ av akne, blir ett stort olösligt problem. I puberteten känns allt så ljust och plötsligt dessa fläckar - och de kan förvandla de ljusaste känslorna till det mörkaste eländet.

Tonåringar är ofta mycket störda med sitt snygga utseende, särskilt i försök att locka en av motsatt kön, så utseende av akne är en riktig katastrof för miljontals ungdomar över hela världen. Några av tonåringar lider av depression på grund av denna enkla anledning. Teen akne kan vara ljusröd eller fitta vit, men i alla fall är de oattraktiva och motbjudande och de flesta tonåringar vill ta reda på hur man undviker tonårsakne.

Det finns många metoder för att bli av med tonårsakne, men det finns ingen 100% säker teknik för varje tonåring.
Det finns få metoder att välja mellan, låt oss granska den viktigaste effektiva tekniken för tonårsakne.

Men här kommer en annan fråga. Kan tonårsakne förvandlas till vuxen akne när en tonåring växer upp? Innan vi granskar denna fråga, låt oss ta reda på vad skillnaden mellan tonårsakne och vuxen akne är.

Vilka är skillnaderna mellan vuxenakne och tonårsakne?

Även om akne ofta förknippas med tonåringar, är det inte uteslutande en tonårssjukdom. Faktum är att akne kan påverka människor i alla åldrar. Så, vad är skillnaden mellan vuxen akne och tonårsakne? Låt oss ta en närmare titt.

Adult Acne and Teen Acne
Vuxen akne och tonårsakne
Akne är ett vanligt och behandlingsbart hudtillstånd som orsakar finnar eller "zits". Men det kan vara stor skillnad mellan akne hos tonåringar och akne hos vuxna. Tonåringar tenderar att få akne i ansiktet, medan vuxna tenderar att få akne i ansiktet, nacken, bröstet, ryggen och axlarna. Tonåringar tenderar att ha fler finnar, medan vuxna tenderar att ha djupare, mer smärtsamma finnar som kallas cystor.

Vuxen akne är mer benägna att orsakas av hormonella förändringar, medan tonårsakne är mer benägna att orsakas av förändringar i kroppens naturliga oljeproduktion, liksom hudolja och smuts som täpper till porerna.

Ska tonårsakne och vuxenakne behandlas annorlunda?

Det finns också en skillnad i hur akne behandlas hos vuxna och tonåringar. Medan tonårsakne ofta rensa upp med antibiotika och aktuella behandlingar, kan adutl akne kräva en längre sikt som involverar hormonbehandling, receptbelagda läkemedel och laserbehandling.

Det finns en hel del debatt kring huruvida vuxen akne och tonårsakne bör behandlas annorlunda, men det finns vissa bevis som tyder på att de faktiskt kan dra nytta av olika behandlingar.
Medan det finns några behandlingar som kan användas för båda typerna av akne, Det kan finnas fördelar med att använda olika behandlingar för vuxen akne och tonåring akne beroende på den bakomliggande orsaken.

Kommer tonårsakne att förvandlas till vuxen akne?

En vanlig fråga som hudläkare får är huruvida tonårsakne kommer att förvandlas till vuxen akne eller inte. Svaret på denna fråga är inte så enkelt som ett ja eller nej.

Även om det är sant att vissa människor som hade akne som tonåring kommer att fortsätta att ha akne som vuxen, finns det också många människor som bara kommer att ha akne under tonåren och inte kommer att ha några problem med akne som vuxen.
Det är också värt att notera att vuxen akne och tonårsakne kan orsakas av olika saker, så även om du hade akne som tonåring betyder det inte nödvändigtvis att du kommer att ha vuxen akne.

Will Teen Acne Turn into Adult Acne?
Kommer tonårsakne att förvandlas till vuxen akne?
Vissa forskare tror att akne i tonåren kan vara en prediktor för akne i vuxen ålder, medan andra tror att de två villkoren är orelaterade. Emellertid, Det finns vissa belägg som tyder på att tidig debut akne och svår akne är riskfaktorer för att utveckla vuxen akne.

Medan de flesta människor med tonårsakne inte kommer att fortsätta att utveckla vuxen akne, Det är viktigt att vara medveten om de potentiella riskerna. Om du är orolig för din risk att utveckla vuxen akne, tala med en hudläkare om dina alternativ för behandling.

Kommer du att växa ur din tonårsakne?

Många tror att akne är något du kommer att växa ur när du blir äldre. Detta är dock inte alltid fallet. Även om det är sant att vissa människor kommer att se sin akne förbättras när de åldras, finns det också många människor som kommer att fortsätta att kämpa med akne långt in i vuxen ålder.

Akne är ett komplext tillstånd som kan orsakas av en mängd olika faktorer, så det finns inget svar som passar alla på denna fråga.
Det finns dock några saker som kan hjälpa dig att avgöra om du kommer att växa ur din akne eller inte. För det första, om du har en familjehistoria av akne, är det mer troligt att du har akne som vuxen.

Sedan finns det några fler faktorer som kan påverka din risk att utveckla vuxen akne. Dessa inkluderar din livsstil, kost och hudtyp. Om du är överviktig är chansen stor att dina hormonella förändringar kan öka risken för att utveckla vuxenakne.

Hur som helst, en av de viktigaste sakerna du behöver göra om du lider av tonårsakne är att rådgöra med en hudläkare för att få mer information om ditt tillstånd och hur du undviker det. Detta kan förbättra dina chanser att förhindra andra hudåkommor i samband med akne som ärr, rynkor, bristningar, rosacea, etc.

Hur undviker man tonårsakne?

Det är alltid svårt att eliminera och undvika akne, och tonårsakne är inte uteslutning. Akne avlägsnande är svårt eftersom det antingen kan ha någon okänd orsak eller orsakas av interna faktorer, som inte är mycket lätt att besegra. Den senare är den mest levande egenskapen hos tonårsakne.

Den vanligaste inre orsaken till akne är att öka hormonnivån, och tonårsakne är bara fallet - i puberteten kan organismen inte klara av hormonutbrottet och bland resultaten av ett sådant utbrott är ökad talg (hudolja) produktion av talgkörtlar så att överflödig olja fyller hudens porer och akne uppträder.

How to Avoid Teen Acne?
Hur undviker man tonårsakne?
Nästan alla tonåringar har akne, så var inte rädd om ditt barn (eller du, om du är tonåring) får en ojämn rad finnar i pannan eller var som helst. Gör ditt bästa så får du ett resultat. Det kanske inte kommer direkt, men åtminstone kommer du att kunna mildra den skadliga påverkan på din hud i synnerhet och på din hälsa som helhet.

Hur undviker man tonårsakne? Bästa sättet att undvika tonårsakne är en komplex behandling - vilket eliminerar både interna orsaker (huvudsakliga) och yttre orsaker (inte huvudsakliga, men förvärrar situationen i många fall). De första kan först och främst tas bort med rätt kost. Akne verkar faktiskt inte så mycket på grund av hormoner; Det verkar på grund av deras inverkan på sårbar hud. Att konsumera rätt mängder vitaminer (särskilt A- och B-komplex) är en bra hjälp för din hud.

Hur man behandlar vuxen akne

Det finns redan några artiklar på vår webbplats där du kan hitta en effektiv behandling för vuxen akne eller lära sig orsaker och behandlingsalternativ för vuxen hormonell akne. Du kan också se videon nedan för mer information om vuxen akne.

Tack för att du kom till vår hemsida där du kan få mer information om vår behandling och de andra tjänster som vi erbjuder. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss. Använd länken nedan om du hittar de mest effektiva metoderna för att behandla akne som fungerar för dig!

Hitta den bästa metoden för att behandla tonårsakne 


comments powered by Disqus