Startsida  /   Manlig hälsa  /  Läkemedel som ökar utlösningen

Läkemedel som ökar utlösningen hos vuxna män

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2024-01-11)
Läkemedel som ökar utlösningen hos vuxna män 

Vad är utlösning?

Ejakulation är en process under vilken sperma släpps ut från den manliga reproduktionskanalen under en orgasm. Det är det naturliga målet för manlig sexuell stimulering och det sista steget för en naturlig befruktning.

Ejakulation kan i många fall uppstå spontant under sömnen (normalt under en "våt dröm") och i vissa sällsynta fall kan det också uppstå på grund av prostatasjukdom.

Problem med utlösning efter 40

Det finns i princip 4 typer av utlösningsproblem:

 • Anejaculation - Det är den typ av tillstånd där personen inte kan ejakulera sperma. Under denna typ kan den manliga kroppen fortfarande känna njutningen med orgasm och deras kroppar kan fortfarande producera spermier men under klimaxen kommer ingen sperma fram genom penis.
 • Dysejaculation - Under denna typ av utlösning kan personen producera sperma under orgasm men under utlösning kan de behöva gå igenom svår smärta. Under processen kan personen behöva gå igenom en smärtsam brännande känsla i ljumsken när sperman ejakuleras.
 • Retrograd utlösning - Vid denna typ av utlösning färdas sperman bakåt och når in i urinblåsan i stället för att komma ut ur urinröret. Denna typ av utlösningsproblem finns hos de män som har skleros eller diabetes. Denna typ av utlösning är dock inte fysiskt skadlig, men den påverkar den manliga infertiliteten. Personen kan också drabbas av en annan känsla under utlösningsprocessen. Denna typ av utlösning är också känd som "torr kom" eftersom personen under processen kan uppleva orgasm men han kanske inte kan släppa ut någon sperma från penis.
 • För tidig utlösning - Även känd som snabb utlösning, det är ett fenomen där personen konsekvent känner att han inte har någon eller liten kontroll över tidpunkten för uppbyggnaden mot utlösning.
Vill du öka mängden sperma för att få längre utlösningar? Om så är fallet är läkemedel som ökar utlösningen definitivt den lösning du letar efter. De kommer att hjälpa dig att producera mer sperma samt att ha längre sex.

Vilka är läkemedlen som ökar utlösningen?

Det finns inte specifika mediciner som enbart är utformade för att öka utlösningen på ett rekreations- eller prestationshöjande sätt. Vissa mediciner kan dock ordineras för tillstånd som kan påverka utlösning. Till exempel:

 • Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI): Vissa antidepressiva medel, såsom fluoxetin, paroxetin och sertralin, som är SSRI-preparat, kan ha en inverkan på utlösning. I vissa fall är de förknippade med fördröjd utlösning eller anorgasmi. Dessa mediciner ordineras dock främst för att behandla depression och ångest.
 • Tricykliska antidepressiva medel (TCA): I likhet med SSRI kan vissa tricykliska antidepressiva medel, som amitriptylin eller imipramin, påverka utlösningen. Återigen används dessa mediciner för att behandla depression och andra psykiska tillstånd.
 • Alfablockerare: Mediciner som tamsulosin, alfuzosin och doxazosin, som vanligtvis ordineras för godartad prostatahyperplasi (BPH) eller högt blodtryck, kan påverka utlösning. De kan ibland orsaka retrograd utlösning, där sperma färdas in i urinblåsan istället för ut genom penis.
Det är viktigt att betona att effekterna av dessa mediciner på utlösning är oavsiktliga biverkningar, och de ordineras inte enbart i syfte att förbättra sexuell prestanda. Om du upplever oro för utlösning eller sexuell funktion är det viktigt att kommunicera öppet med en sjukvårdspersonal som kan ge lämplig vägledning och utforska potentiella behandlingsalternativ baserat på din specifika hälsosituation.

Naturliga läkemedel som ökar utlösning

Dessutom tyder rapporter och kliniska prövningar på att vissa naturläkemedel kan ha en mild inverkan på den sexuella funktionen. Det är viktigt att notera att individuella svar kan variera, och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

 • Zink: Zink är ett viktigt mineral som spelar en roll för reproduktiv hälsa. Vissa studier tyder på en potentiell koppling mellan zinkbrist och sexuell dysfunktion, så det kan vara fördelaktigt att upprätthålla tillräckliga zinknivåer genom kost eller kosttillskott.
 • L-arginin: Denna aminosyra är en föregångare till kväveoxid, som spelar en roll i blodkärlsutvidgningen. Vissa studier har undersökt de potentiella fördelarna med L-arginin för att förbättra erektil funktion, men mer forskning behövs för att fastställa dess effektivitet.
 • Tribulus terrestris: Detta växtextrakt har traditionellt använts i vissa kulturer som ett afrodisiakum. Vissa djurstudier tyder på potentiella fördelar för sexuell funktion, men studier på människor är begränsade och ofullständiga.
 • Macarot: Maca är en växt som kommer från Anderna och marknadsförs ofta som ett naturligt botemedel mot sexuell dysfunktion. Även om vissa djurstudier har föreslagit potentiella fördelar, är studier på människor knapphändiga och ofullständiga.
 • Bockhornsklöver: Vissa studier har undersökt bockhornsklöverns potentiella roll för att öka testosteronnivåerna, vilket indirekt kan påverka den sexuella funktionen. Det behövs dock mer forskning för att fastställa dess effektivitet och säkerhet.

Hur läkemedel ökar utlösningar hos vuxna män

Naturligtvis bör du veta hur dessa läkemedel fungerar. De hjälper din kropp att få vad den verkligen behöver och i den mängd den borde vara. Med andra ord får din organism tillräckligt med näringsämnen som gör att du kan få bättre orgasmer och utlösningar. Idag är det utbrett att vara intresserad av att förändra vissa saker i ditt sexliv som spermiebelastning, rörlighet, spermiekvalitet och övergripande manlig fertilitet.
Läkemedel som ökar utlösningen kan hjälpa dig med alla de fakta som nämnts: spermiekvalitet, rörlighet och sådana saker.
Naturmedicin för att öka antalet spermier är utformad för att hjälpa män att öka utlösningsvolymen femfaldigt. Och naturligtvis innebär det längre och oförglömliga orgasmer. Förutom att förbättra din utlösning påverkar dessa läkemedel också dina orgasmer. Den viktigaste punkten är dock att dina erektioner kommer att bli starkare och hårdare, vilket kommer att leda till att du får mer kraft.
Som ett resultat kommer din sexpartner också att ha bättre känslor.
I enlighet med resultaten av kliniska tester kan naturliga produkter som syftar till att öka volymen bidra till bättre allmän prestanda när det gäller sexuell aktivitet. På grund av högkvalitativa utlösningar förbättrar människor sitt sexliv och känner sig helt tillfredsställda.

Guide: Hur väljer man naturmedicin för att öka antalet spermier?

Den första frågan som kommer när du vill köpa dem är hur du gör rätt val. I den här guiden försökte vi beskriva flera saker som sannolikt kommer att kräva din uppmärksamhet.

How to Choose Natural Medicine to Increase Sperm Count?
Hur väljer man naturmedicin för att öka antalet spermier?
Innan du köper en produkt, vänligen svara på följande frågor:

 • Finns det 100% naturliga komponenter i det botemedel som du ska förvärva? Glöm inte att du behöver en säker och naturlig produkt som inte orsakar biverkningar utan låter dig få önskad effekt.
 • Har produkten testats och vilka resultat har fått? Glöm inte att endast kliniskt testade produkter, som accepteras av läkare, kan anses vara säkra. Endast dessa kosttillskott kan hjälpa dig att lösa dina problem.
 • Du kan lita på produkten om tillverkaren erbjuder full pengarna-tillbaka-garanti om du inte är helt nöjd med produkten och rimlig tidsram.
 • Titta igenom vittnesmålen för de naturliga läkemedel du skulle vilja köpa. Om tabletterna verkligen är effektiva kommer det definitivt att finnas några riktiga framgångshistorier.
 • Finns det någon support tillgänglig för kunderna? Kundsupportlinjerna bör vara tillgängliga hela tiden via olika sätt, inklusive e-post och telefon, eller på något annat sätt, så att du kan ställa frågor och få tillfredsställande och professionella svar.
 • Vilka åsikter finns i oberoende forum? De åsikter som finns där är sanna, eftersom tillverkarna på sina webbplatser endast kommer att visa positiva referenser.
Hitta ett forum eller en recensionssida som hjälper dig att göra ditt val. Till exempel är diskussionsforumet "spermievolym" en plats där du kan läsa framgångshistorier och misslyckanden från riktiga män som har alla typer av erfarenhet av läkemedel som ökar utlösningen och kan svara på även de svåraste frågorna om dessa produkter.

Läkemedel för att öka spermiernas rörlighet och spermieantal efter 40

Under årens lopp har den medicinska vetenskapen kunnat utforma vissa läkemedel som hjälper människor att bli av med vissa hälsoproblem som de kan ha lidit av i flera år. På samma sätt, om någon efter 40 har problem relaterade till produktionen av spermier, spermiekvalitet eller spermierörlighet, kan han definitivt bli av med det genom att konsumera vissa mediciner.
Det finns i princip 2 huvudtyper av spermieläkemedel.
Den första - medicin för att öka antalet spermier - är utformad för att öka antalet spermier och den totala volymen av sädesvätska. Dessa läkemedel förbättrar också orgasmkvaliteten! Den andra - medicin för att öka spermiernas rörlighet - förbättrar spermiernas hastighet, vilket krävs för förbättrad manlig fertilitet.

Medicine to Increase Sperm Motility and Sperm Count
Medicin för att öka spermiernas rörlighet och spermieantal
Här är en lista över vitt spridda läkemedel för att öka antalet spermier och spermiernas rörlighet:

 • Gonadotropiner - Gonadotropiner innehåller hCG och hMG som stimulerar testiklarna för produktion av spermier och testosteron. Detta läkemedel används i vissa fall i kombination med andra reproduktionstekniker (ART) för att öka produktionen av spermier. Några av de allmänt accepterade märkena på marknaden inkluderar Novarel och Pregnyl.

  Den allmänna konsumtionen av gonadotropiner innebär två eller tre injektioner i veckan och behandlingscykeln varar i minst sex månader. I sällsynta fall, om spermieantalet fortfarande inte blir normalt efter den sex månader långa behandlingscykeln, läggs hMG-regimen till behandlingen och behandlingscykeln förlängs ytterligare till ett till två år.
 • Klomifen - Klomifen är ett icke-steroid läkemedel som hjälper till att öka produktionen av follikelstimulerande hormon (FSH), hypofyshormoner och luteiniserande hormon (LH). Detta läkemedel styr testiklarna till att producera friska spermier och att utsöndra testosteron. Läkemedlet tas i allmänhet tre gånger i veckan, men behandlingscykeln kan variera från tre till sex månader beroende på resultatet. Man kan till och med konsumera läkemedlet i låg mängd i två år om hormonnivån blir normal.
 • Letrozol - Letrozol rekommenderas av läkare eftersom det hjälper till att öka testosteronnivåerna i kroppen, vilket ytterligare hjälper till att maximera antalet spermier. Läkemedlet används kort sagt för att behandla alla problem som rör spermieantal. Letrozol ska konsumeras en gång i veckan (ett piller) eller enligt läkarens ordination.
 • Bromokriptin - Läkemedlet används som ett kontrollerande piller som hjälper till att förhindra frisättning av prolaktinhormon i den manliga kroppen. Prolaktinhormon som orsakar en minskning av testosteronnivåerna i den manliga kroppen kan elimineras med detta läkemedel. Bromokriptin är bäst lämpat för de män som lider av nedsatt spermiefunktion på grund av hyperprolaktinemi.
 • Imipramin - Imipramin är till hjälp vid behandling av retrograd utlösning. Läkemedlet reverserar processen med onormal utlösning av spermier från urinblåsan och tillbaka in i penis.
 • Syntetiska testosteronpiller, injektioner eller gelsare - Många läkare rekommenderar syntetiska testosteronpiller, injektioner eller gelsare för att fylla på den lägre nivån av testosteron i den manliga kroppen. Anledningen till detta är att gelformen är mycket säkrare än pillerformen.
 • Antibiotika och svampdödande läkemedel - Problem relaterade till svampar och bakterieinfektioner i reproduktionssystemet behandlas med hjälp av antibiotika och svampdödande läkemedel.

Saker att undvika om du vill öka spermieantalet och utlösningsvolymen efter 40

Det finns vissa saker att undvika om du vill öka antalet spermier och utlösningsvolymen. Vanligtvis är detta dåliga vanor som negativt påverkar spermieproduktionen, spermiekvaliteten och motiliteten, särskilt hos vuxna män efter 40 eller 50.

Things to Avoid If You Want to Increase Sperm Count and Ejaculation Volume
Saker att undvika om du vill öka antalet spermier och utlösningsvolymen
Det här är de vanligaste sakerna att undvika:

 • Undvik överdriven användning av alkohol och droger - Överdriven användning av droger och alkohol är inte bara skadligt för hälsan utan det minskar också antalet spermier och spermiehälsa. Flera studier visar att användning av kokain, alkohol, marijuana och andra liknande droger i hög kvalitet minskar spermieproduktionen.
 • Säg nej till rökning - Rökning minskar konsekvent spermieantalet hos personen och därför bör det undvikas.
 • Undvik att konsumera sojaprodukter - Sojaprodukter innehåller i allmänhet fytoöstrogener, en förening som minskar produktionen av spermier och testosteronbindning. Sådana produkter sänker också spermiernas rörlighet och bör därför undvikas.
 • Undvik flera receptbelagda mediciner - Det finns flera receptbelagda läkemedel som potentiellt kan minska produktionen av spermier. Genom att minimera konsumtionen av flera sådana mediciner kan spermieantalet återgå till det normala eller till och med högre.

Naturliga sätt att öka spermieantalet och utlösningsvolymen efter 40

Många tror att antalet spermier bara kan förbättras genom att konsumera medicin för att öka antalet spermier , men i verkligheten kan spermiernas rörlighet förbättras på naturliga sätt!

Natural Ways to Increase Sperm Count and Ejaculation Volume
Naturliga sätt att öka antalet spermier och utlösningsvolymen
Dessa naturliga sätt att öka antalet spermier och utlösningsvolymen inkluderar:

 • Ordentlig sömn och motion - Regelbunden motion och att ha en sömn på minst 7-8 timmar på natten kan leda till förbättrat eller ökat spermieantal. Studier har också visat att ett 16-veckors aerobt träningsprogram på minst 50 minuter tre gånger i veckan kan öka spermiernas volym och rörlighet.
 • Att konsumera vitaminer och kalcium - Forskning har visat att livsmedel med kalcium och D-vitamin direkt påverkar spermiernas hälsa. De personer som konsumerar mindre D-vitamin i kosten har visat sig ha ett lägre antal spermier. För att öka spermieantalet och spermiernas rörlighet rekommenderas därför att man äter mat som är rik på vitaminer och kalcium.
 • Öka intaget av antioxidantrika livsmedel - Antioxidanter hjälper till att inaktivera och ta bort fria radikaler samt andra föreningar som skadar flera celler som är ansvariga för produktionen av spermier. Det finns flera studier som visar att vitaminer och mineraler fungerar som antioxidantmolekyler som direkt hjälper till med produktionen av spermier.
  Några av de antioxidanter som bidrar till ett hälsosamt spermieantal inkluderar: Koenzym Q10, glutation, C-vitamin (askorbinsyra), E-vitamin, selen, I-karnitin.
 • Intag av zink och folat - Det finns begränsade studier som visar att intag av en kombination av zink och folat hjälper till att öka den allmänna spermiehälsan, inklusive totalt spermieantal och spermiekoncentration.
 • Ashwagandha - Under årens lopp har Ashwagandha använts som en traditionell medicin för att bota flera former av sexuell dysfunktion. Ashwagandha, som också är känd som indisk ginseng, kan, om den konsumeras i 90 dagar med minst 675 mg per dag, öka antalet spermier och dess hälsa - detta har också bekräftats av kliniska studier. Eftersom Ashwagandha är lätt tillgänglig i hälsokostbutiker och kan köpas online, kan man konsumera den regelbundet tills allt blir normalt.
 • Öka det hälsosamma fettintaget - Hälsosamma fetter eller så kallade fleromättade fetter som innehåller omega-6 och omega-3 är fördelaktiga för utvecklingen av spermiemembranet. Därför, för att öka spermieantalet och njuta av hälsosam utlösning, bör man ta sådana föreningar regelbundet.
 • Intag av spermievänliga näringsämnen - Det är ingen tvekan om att äta mat som är rik på hälsosamma näringsämnen och föreningar gör att kroppen kan smälta dem alla ordentligt. Vi bör ta kosttillskott som innehåller mycket vitaminer, antioxidanter och mineraler, men det finns fall där kroppen inte absorberar dem alla lätt.
  Därför är det bästa sättet att konsumera dem alla genom att äta mat som är rik på spermievänliga näringsämnen.
  Att till exempel konsumera livsmedel som citrusfrukter, valnötter, de flesta skaldjur, de flesta fiskar, fullkorn och spannmål, mörk choklad, broccoli, vitlök, bananer, ginseng, gurkmeja, spenat, sparris, fermenterade nötter och frön kan hjälpa till att öka antalet spermier.

Slutsats: Hitta produkter som ökar utlösning hos vuxna män

Kom ihåg att naturliga läkemedel för utlösning förbättring bör endast innehålla de naturliga element som är 100% säkra. Om du väljer naturläkemedel kommer dina utlösningar att vara fantastiska och du kommer inte att möta några negativa biverkningar.

Hitta läkemedel som ökar utlösningen 


comments powered by Disqus