Startsida  /   Manlig hälsa

Vuxen manlig hälsa

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2019-08-30)
Vuxen manlig hälsa Känner du till de bästa manliga hälsohoten? Listan är förvånansvärt kort — inklusive hjärtsjukdomar, cancer och sexuella dysfunktioner. Tack och lov, de flesta mäns hälsohot är till stor del förebyggas. Gör hälsosamma livsstilsval, som att äta en hälsosam kost och inkludera fysisk aktivitet i din dagliga rutin.

Det är också viktigt att hantera riskabelt beteende,såsom att dricka för mycket och engagera sig i casual sex. Naturligtvis räknas sunt förnuft försiktighetsåtgärder — som att använda säkerhetsstegar och att bära bilbälte — också.

När du blir äldre, din vuxna manliga hälsoproblem kommer sannolikt att förändras. Kan en öl gut leda till hälsoproblem? Är manlig klimakteriet en myt eller en sann mäns hälsa fråga? Kan testosteronbehandling hjälpa dig att känna dig ung igen? Få svar på dessa och andra mäns hälsa frågor.

Gesser

Testning, spårning och mask-bär kan förhindra COVID-19 återuppvaknanden

Insted på onsdag, Oktober 14, 2020

Forskare i Australien, Danmark och USA har genomfört en studie som visar i vilken utsträckning samhällstestning, kontaktspårning och maskbärande kan sänka överföringen av svår akut respiratorisk syndrom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) i den australiska delstaten New South Wales.

Studie finner könsskillnader bland unga individer som drabbas av en hjärtattack

Insted på onsdag, Oktober 14, 2020

Kvinnor i åldern 50 eller yngre som drabbas av en hjärtattack är mer benägna än män att dö under de följande 11 åren, enligt en ny studie som publiceras i dag (onsdag) i European Heart Journal.

Sömnstörningar vanliga under COVID-19 pandemi

Insted på onsdag, Oktober 14, 2020

En färsk studie som publicerades på preprintservern medRxiv* i oktober 2020 visar på den betydande prevalensen av sömnavvikelser bland befolkningen i områden som drabbats av COVID-19. Detta kommer sannolikt att orsaka en tung vägtull på psykisk och fysisk hälsa om ihållande på lång sikt.Manlig hälsa

Erektil funktion

Sperma och ejakulering

Peniskrökning
comments powered by Disqus