Startsida  /   Manlig hälsa

Vuxen Manlig hälsa

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2019-08-30)
Vuxen Manlig hälsa Känner du till de bästa manliga hälsohoten? Listan är förvånansvärt kort - inklusive hjärtsjukdomar, cancer och sexuella dysfunktioner. Tack och lov, de flesta mäns hälsohot är i stort sett förebyggas. Gör hälsosamma livsstilsval, såsom att äta en hälsosam kost och inklusive fysisk aktivitet i din dagliga rutin.

Det är också viktigt att hantera riskabelt beteende,som att dricka för mycket och delta i casual sex. Naturligtvis sunt förnuft försiktighetsåtgärder - såsom att använda säkerhetsstegar och bär bilbälte - räknas också.

När du blir äldre, din vuxna manliga hälsoproblem kommer sannolikt att förändras. Kan en öl gut leda till hälsoproblem? Är manlig klimakteriet en myt eller en sann mäns hälsa fråga? Kan testosteronterapi hjälpa dig att känna dig ung igen? Få svar på dessa och andra mäns hälsofrågor.

Det är En av Sveriges Nyheter

Ökar D-vitaminbrist COVID-19 risk?

Inlagd fredagen den 15 maj 2020

I en ny artikel som publicerades på förtrycksservern medRxiv* i maj 2020 redovisas det första beviset på att D-vitaminbrist och otillräcklig behandling kan öka chanserna att testa positivt för COVID-19. Detta kan forma vägen för screening individer i riskzonen för D-vitaminbrist.

Ny eko-evolutionär matematisk modell kan förutsäga prostatacancer aggressivitet

Inlagd fredagen den 15 maj 2020

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen hos män. En av nio män kommer att diagnostiseras under sin livstid. Medan de flesta män inte kommer att dö av prostatacancer, det finns en liten delmängd av patienter vars sjukdom är så aggressiv vid tidpunkten för diagnos att kirurgi och strålning inte kan kontrollera sin cancer.

Lämna förpackningar oöppnade och orörda i 72 timmar för att förhindra spridning av COVID-19

Inlagd på torsdag, maj 14, 2020

Forskare har meddelat att människor måste lämna sina paket och paket oöppnade och orörda i 72 timmar för att stoppa spridningen av allvarliga akuta respiratoriska syndrom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) som orsakar COVID-19 sjukdom. Viruset, vilket framgår av den rasande pandemin över hela världen, är mycket smittsamt och kan överleva på ytor i upp till 72 timmar.Manlig hälsa

Erektil funktion

Sperma och ejakulering

Penis krökning
comments powered by Disqus