Startsida  /   Kvinnlig hälsa  /  Kvinnlig libido efter klimakteriet

Klimakteriet och låg kvinnlig libido. Hur man boostar Libido efter klimakteriet?

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2021-03-15)
Klimakteriet och låg kvinnlig libido. Hur man boostar Libido efter klimakteriet? 

Klimakteriet och låg kvinnlig libido

Studier visar att sexuella problem blir vanligare bland postmenopausala kvinnor eftersom detta tillstånd minskar libido. Det kan ytterligare leda till minskade östrogennivåer samtidigt som sex blir mer smärtsamt när man minskar sexuell upphetsning. Det finns många aspekter i samband med klimakteriet och låg kvinnlig libido.

Vad är klimakteriet?

Klimakteriet är ett tillstånd där kvinnokroppen slutar få perioder permanent men detta tillstånd kan också påverka flera andra kroppsfunktioner också. Klimakteriet leder till flera känslomässiga och fysiska förändringar som lämnar en betydande inverkan på sexlivet och kvinnors allmänna välbefinnande.

Efter klimakteriets övergång behöver kvinnor inte längre oroa sig för att bli gravida, smärtsamma perioder och kramper. Det observeras att många kvinnor inte finner några större problem under denna övergång i sina kroppar. Men för många andra är det vanligt att uppleva depression, smärta under sex, irritabilitet, humör, sömnproblem och värmevallningar.
Klimakteriet övergång kan uppstå mellan 45 och 55 år och det kan pågå under den beräknade varaktigheten av 7 till 14 år. Under denna övergång varierar produktionen av progesteron och östrogen kraftigt i äggstockar. Annat än detta börjar benen bli mindre täta med ökad sårbarhet för frakturer.

Menopause
Klimakteriet
Klimakteriet kan börja med hysterektomi eller det kan hända på grund av kirurgiskt avlägsnande av äggstockar som genererar hormoner. Det finns flera genetiska faktorer som också spelar en viktig roll för att påverka när klimakteriet kommer att börja bland kvinnor. Endast en procent av kvinnorna upplever detta tillstånd före 40 års ålder, men för 5% kommer detta tillstånd mellan 45 och 50.

Symtom på klimakteriet

Efter klimakteriet börjar kvinnor gå in i en period efter klimakteriet, och i detta tillstånd blir de mer sårbara för osteoporos och hjärtsjukdomar. Kvinnor kan börja utveckla klimakteriet symtom nästan fyra år före förekomsten av sin sista period. En av tio kvinnor upplever klimakteriebesvär i nästan 12 år. Det finns många symtom men låg kvinnlig libido är en av de vanligaste.

För många kvinnor är symtomen tillfälliga; men många andra upplever svåra tillstånd under en längre tid. Tillsammans med få menstruationsförändringar är de andra symptomen för post-klimakteriet, klimakteriet och pre-klimakteriet desamma.
Tecknen på pre-klimakteriet inkluderar vanligtvis mindre frekvent menstruation, vasomotoriska symtom och tyngre eller lättare perioder. Några andra vanliga symtom i samband med detta tillstånd inkluderar urinblåsan kontroll problem, sömnlöshet, depression, ångest, minskad sexlust, andningssvårigheter, gallring hår, och viktökning.

Menopause Symptoms
Klimakteriet symtom
Många kvinnor rapporterar också ångest, minnesproblem, svårighetsgrad, huvudvärk, urinvägsinfektioner, minskad benmassa, hårförtunning, ökad hårväxt i vissa kroppsdelar som övre rygg, bröst, nacke och ansikte, minskad bröststorlek, torr hud, ögon och mun. De allvarliga komplikationerna kan också inkludera blodkärlssjukdom, urininkontinens, parodontala sjukdomar, grå starr, humörförändringar, osteoporos, långsammare metabolisk funktion, dyspareunia och vulvovaginal atrofi.

Klimakteriet och kvinnlig libido

Studier visar att klimakteriet lämnar en negativ inverkan på libido. I detta tillstånd, östrogen och testosteronnivåer i kroppen börjar minska dramatiskt. Därför har kvinnor svårt att bli upphetsade.
Förfallet i östrogennivåer kan också orsaka vaginal torrhet. De minskade östrogennivåerna är ansvariga för den betydande minskningen av blodtillförseln inom ett vaginalt område som ytterligare påverkar smörjningen. Annat än detta kan klimakteriet också orsaka gallring av vaginalväggen och detta tillstånd kallas vaginal atrofi. Det kan ytterligare leda till betydande obehag under sex.

Menopause and Female Libido
Klimakteriet och kvinnlig libido
Få andra fysiska förändringar som händer under klimakteriet kan också påverka kvinnlig libido. Några av de vanligaste exemplen inkluderar viktökning och en minskad önskan om sex. Många kvinnor upplever också nattsvettningar, värmevallningar och dessa känslor kan leda till en minskande sexlust. Depression och irritabilitet är andra vanliga frågor i detta tillstånd av livet.

Forskarna har också genomfört undersökningar om faktorer som tvingar en kvinnas kropp att genomgå klimakteriebesvär med minskad libido. En av de stora frågorna inkluderar en historia av kroniska hälsotillstånd som depression, diabetes, hjärtsjukdomar.
Staten kan också utlösas av en historia av rökning och lägre fysiska aktivitetsnivåer. Vissa kvinnor kan behöva hjälp från läkare för att hantera kritiska symtom och libido förändringar under klimakteriet.

Låg kvinnlig libido

Låg kvinnlig libido kan vara ett resultat av fysiska förändringar i en kvinnlig kropp efter klimakteriet samt sociala och känslomässiga frågor. Många vuxna kvinnor upplever vaginal torrhet, vilket också minskar den sexuella lusten. Sådant tillstånd kan orsakas av felaktiga hormonella förändringar och den minskade nivån av vissa hormoner. Om hormonnivån är korrekt och testosteron är normalt eller nära det normala, kvinnor har inga problem med smörjning.

Om en kvinna inte svarar sexuellt kan hon ha svårt att uppnå orgasm eller uppleva en mycket svag. Även om majoriteten av kvinnor kan uppnå flera orgasmer, kan de lätt förlora denna förmåga och sluta uppleva någon alls.
Ibland lider kvinnor av kvinnlig infertilitet på grund av den låga libido efter klimakteriet. I det här fallet vägrar en kvinnas kropp bara att känna någon sexuell lust och producera hormoner som krävs för ägglossning.

Hur man boostar Libido efter klimakteriet?

Det finns vissa åtgärder varje kvinna kan vidta för att öka libido efter klimakteriet. Detta inkluderar:

  • Livsstilsförändringar
  • Medicinska behandlingar
  • Naturliga piller för kvinnlig libido

Behandling av låg kvinnlig libido efter klimakteriet

Vissa örter konstaterades förbättra kvinnors reproduktiva system och deras sexliv efter klimakteriet. Det finns också piller för kvinnlig libido som kan öka kvinnors libido och energi och återvända sitt intresse för sex som de hade i sin ungdom.

Herbs for female libido
Örter för kvinnlig libido
De mest kända komponenterna i produkter för libido behandling är Hallon blad extrakt, Damiana blad, Lakrits rot, Valerian root, svart Cohosh rot, Ingefära rot.
  • Raspberry blad extrakt är en tonic för kvinnor och så kallad en graviditet ört. Det förbättrar förmågan att få ett barn.
  • Lakritsroten används för att stärka binjurarna och då hormonella funktionen hos en kvinnas kropp. Samtidigt är Damiana-bladet känt för sin libidobehandlingseffekt från antiken.
  • Den valeriana roten kan hjälpa till att övervinna stress som är en av orsakerna till låg kvinnlig libido.
  • Svart cohosh rot och Ingefära rot också förbättra libido efter klimakteriet. De kan balansera hormoner nivå och anses vara bra sexuella stimulantia.
Vuxna kvinnor som tar piller för libido behandling efter klimakteriet med alla dessa komponenter märker sådana förbättringar som fastare vaginala sammandragningar, större bröst, fredligare sömn, mer regelbundna perioder med mindre smärtsamma kramper.

Livsstilsförändringar

Klimakteriet villkor kan vara svårt bland flera kvinnor men att göra få väsentliga livsstilsförändringar kan underlätta processen. En av de viktigaste sakerna är att använda vattenlösliga smörjmedel medan du har sex. Dessa enkla over-the-counter mediciner är lätt tillgängliga i de flesta läkemedelsbutiker. Men det är viktigt att nämna att kvinnor bör undvika silikonbaserade och icke-vattenlösliga smörjmedel eftersom de kan skada kondomer som leder till förlust av skydd mot sexuellt överförbara infektioner.

Medicinska hälsoexperter rekommenderar ökad fysisk aktivitet under klimakteriet som att göra 30 minuters träning varje dag. Annat än detta kan äta en hälsosam kost också förbättra känslan av välbefinnande bland kvinnor.
Få väsentliga förändringar rekommenderas också i kvinnors sexuella vanor. Detta kan vara förändringen i sexuella rutiner som att spendera mer tid i förspel och använda sexleksaker eller vibratorer. Det är också möjligt att hitta många stressavlastande tekniker som kan användas utanför sovrummet också för ökad intimitet som att njuta av hobbyer tillsammans och laga mat eller träna tillsammans.

Medicinska behandlingar

Om kvinnor upplever betydande förändringar i vaginala vävnader inklusive torrhet och gallring, läkare kan också rekommendera östrogen terapi. Det är också möjligt att applicera östrogen receptbelagda läkemedel direkt på slidan med vaginala ringar, piller, och krämer. De kan lätt sänka östrogen dosering jämfört med användningen av regelbundna p-piller. Din läkare kan också rekommendera vissa receptbelagda läkemedel för att behandla tillståndet.

Vissa kvinnor kan också välja att ta östrogen piller som är tillgängliga för att öka hormonnivåer. Behandlingen är känd som hormonbehandling och det kan minska andra symtom som humörförändringar och värmevallningar.
Det är bättre att diskutera med din läkare om mediciner och kroppsförändringar innan du väljer hormonbehandlingar. Om din kropp inte upplever någon positiv förändring i sexlust efter hormonella östrogenbehandlingar, Det är viktigt att konsultera läkare för livsstil och sexuella rutinmässiga förändringar.

Naturliga piller för kvinnlig libido

I allmänhet, naturliga piller för kvinnliga libido som skapades för kvinnor eftersträvar två huvudmål: de kan förbättra det intima livet och stärka relationerna med en make eller en partner. Eftersom kvinnor är mer känsliga och känslomässiga är deras sexuella aptit ofta oerbar och de tenderar att förlora sexlust på grund av vissa sociala och fysiska svårigheter.

Frånvaron av regelbundna sexuella relationer efter ett tag påverkar kraftigt det övergripande välbefinnandet. Det får kvinnor att längta efter mer och mer sömn och vila, de förlorar energi för sex, börjar uppleva humörsvängningar och depressioner.
En sak till en produkt för kvinnlig libido kan göra för dig är att lösa vissa infertilitetsproblem, vilket kan vara en orsak till många problem med partnern. I många fall kan svårigheter med graviditeten skada förhållandet på grund av spänningen mellan partnerna.

Natural Pills for Female Libido
Naturliga piller för kvinnlig libido
Sådana produkter rapporteras vara helt säkra. Det är inte nödvändigt för kvinnor att oroa sig för farliga effekter och vissa skadliga resultat eftersom det inte kommer att finnas någon av dem. Dessa produkter är 100% ofarliga. Dessutom kräver de inte förskrivning av proffs.

Boost Kvinnlig Libido efter klimakteriet

Ingen produkt kan garantera en fullständig behandling av kvinnlig libido efter klimakteriet. Dessa piller är dock utformade för att förbättra fertiliteten och förbättra reproduktiv hälsa. Kvinnor märker också en förbättrad sexuell drivkraft och prestanda, vilket gör dem till en bättre partner och förbättrar deras sexuella liv.

Sexuella problem kan uppstå då och då i representanter för båda könen, men du kan minska deras antal när du använder piller för kvinnlig libido.

Läs mer om piller för kvinnlig libido 


comments powered by Disqus