Startsida  /   Manlig hälsa  /  För tidig utlösning hos vuxna

För tidig utlösning hos vuxna

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2024-03-12)
För tidig utlösning hos vuxna Fenomenet för tidig utlösning hos vuxna har ingen konkret definition. Det kan hänvisas till den för tidiga utlösningen som började efter 40 eller dysfunktion som fanns under hela livet.

Räknade du hur ofta du ville att du skulle ha mer uthållighet? Och du är inte ensam. En stor del av ämnet för tidig utlösning hos vuxna män är det faktum att det är något som är vanligt. National Social Life Survey (NSLS) säger att upp till 30 % av alla vuxna män lider av för tidig utlösning. Den goda nyheten är att det inte är en sjukdom; Det är bara ett sexuellt tillstånd.

Även om för tidig utlösning hos vuxna män inte påverkar den allmänna hälsan, påverkar det fortfarande personens tillstånd dåligt eftersom han inte kan få tillfredsställelse från sitt förhållande. Det påverkar personens privatliv. Du kan sluta oroa dig nu eftersom det finns ett sätt att hjälpa dig.

Detta tillstånd har många orsaker men det beror främst på stress och den ålder då kroppen utsätts för mest stress från arbetet och från ansvaret. Stressfaktorer som kan påverka dina utlösningar är inte lätta att ignorera.

Förstå för tidig utlösning

För tidig utlösning kan vara ett förbryllande problem för många män som är i 40-årsåldern, vilket ger en oväntad vändning till deras sexuella upplevelser. Det är viktigt att förstå vad PE innebär för att navigera i de utmaningar det innebär. Enkelt uttryckt uppstår för tidig utlösning när en man når klimax tidigare än han eller hans partner önskar under sexuell aktivitet, vilket leder till en känsla av frustration och besvikelse.

För män över 40 år kan dynamiken i för tidig utlösning påverkas av både fysiska och psykologiska faktorer. Fysiskt kan åldersrelaterade förändringar i kroppen, såsom minskad muskeltonus och förändrade hormonnivåer, bidra till ett snabbare klimax. Dessutom spelar den psykologiska aspekten en avgörande roll, med stress, ångest och prestationspress som ofta förstärker problemet. Det intrikata samspelet mellan dessa faktorer kan skapa en cykel där ångest för tidig utlösning driver på dess återkomst.

Man måste skilja mellan tillfällig prestationsångest och kronisk för tidig utlösning. Även om enstaka fall av snabb klimax är vanliga och vanligtvis ingen anledning till oro, kan ihållande problem kräva uppmärksamhet. Män i 40-årsåldern kan upptäcka att stressfaktorerna i det dagliga livet, i kombination med förändringar i deras kroppar, gör dem mer mottagliga för återkommande episoder av PE.
Att förstå idrott innebär att inse att det är en gemensam upplevelse för många män, snarare än en ensam kamp. Det är inte ett tecken på personligt misslyckande utan en utmaning som kan hanteras.

Medvetenhet om de faktorer som spelar in gör det möjligt för män att närma sig frågan med en känsla av egenmakt, vilket öppnar dörren för olika behandlingsalternativ och livsstilsjusteringar. I de följande avsnitten kommer vi att fördjupa oss i effekterna av PE på sexuell hälsa och relationer, och belysa hur man genom att ta itu med denna oro kan leda till ett mer tillfredsställande och självsäkert förhållningssätt till intimitet.

Understanding Premature Ejaculation
Förstå för tidig utlösning

Påverkan på sexuell hälsa och relationer

För tidig utlösning är inte bara ett flyktigt besvär; Det kan kasta en betydande skugga över en mans sexuella hälsa och relationer, särskilt när han navigerar på resan efter 40. Utöver den fysiska handlingen kan de känslomässiga och relationella aspekterna av intimitet påverkas djupt av de utmaningar som PE innebär.

En av de främsta effekterna av PE på sexuell hälsa är den potentiella urholkningen av självförtroendet. Män över 40 kan komma på sig själva med att ifrågasätta sin sexuella förmåga och känna ett oväntat slag mot sin självkänsla. Rädslan för att inte uppfylla sin partners förväntningar kan bli ett ihållande problem, vilket leder till ångest och en ovilja att engagera sig i intima stunder.

PE kan också ta ut sin rätt på den övergripande tillfredsställelsen av sexuella möten. Den korta upplevelsen kan få båda parter att längta efter mer, vilket skapar en känsla av otillfredsställelse. Detta missnöje kan sträcka sig utanför sovrummet och påverka dynamiken i förhållandet som helhet. Kommunikationen kan vara ansträngd och en känsla av frånkoppling kan uppstå, vilket kan leda till en minskning av den övergripande tillfredsställelsen i förhållandet.

Den känslomässiga påfrestningen till följd av för tidig utlösning kan utlösa en cykel som vidmakthåller problemet. Ångest och stress inför framtida sexuella möten kan förvärra problemet och skapa en självuppfyllande profetia.
Det är viktigt för män över 40 år att inse den sammankopplade karaktären av deras känslomässiga och sexuella välbefinnande och ta itu med PE inte bara som ett fysiskt problem utan som en holistisk utmaning.

Hur behandlar man för tidig utlösning efter 40?

How to Treat Premature Ejaculation?
Hur behandlar man för tidig utlösning?
Hur behandlar man för tidig utlösning hos vuxna? Du kan försöka tänka på något annat istället för sex, vilket kan fungera men det enda det gör är att din orgasmintensitet minskar. Kanske har du funderat på receptbelagda läkemedel men det är både dyrt och har ofta biverkningar om du är äldre än 40 år.

Ärligt talat är båda helt onödiga. Istället kan jag ge dig några enkla råd som kan hjälpa dig att njuta av sex längre.

Jag tror också att det finns en hel del felaktig information där ute om frågan om för tidig utlösning och den bästa metoden är att inte skylla på dig själv för för tidig utlösning. Om du har svårt att tillfredsställa din partner och utlösningen inte sker när du förväntar dig det, kan det vara ett tecken på att din körtelvävnad har för mycket av ett hormon som kallas testosteron som produceras av den.

Hur som helst finns det fortfarande en fråga om hur man behandlar för tidig utlösning hos vuxna.

Orsaker till för tidig utlösning efter 40

Vilka är orsakerna till för tidig utlösning? Det är ganska normalt och hälsosamt för en person att ha för tidig utlösning i sena tonåren, men det bör försvinna efter några år.

Många problem kan orsaka för tidig utlösning. Några av dessa problem är:

 • Högt eller lågt blodtryck
 • Överdriven ångest
 • Erektil dysfunktion
 • Infektioner
 • Låga testosteronnivåer
 • Höga östrogennivåer
 • Brist på sexlust
 • Överanvändning av antibiotika
 • Bipolärt syndrom
 • Sjukdomar som påverkar den erektila vävnaden, t.ex. prostatacancer
 • Dålig kontroll över urinvägarna
 • Urolithiasis
Många av orsakerna till för tidig utlösning är ett resultat av för mycket alkoholkonsumtion, för mycket stress och dålig hälsohantering. Dålig sexuell hälsa kan orsakas av brist på motion, dålig kost, drogmissbruk och brist på tillräcklig vila eller tid för sex.

Alkohol kan utlösa ångest, sänka testosteronnivåerna och till och med orsaka sexuella dysfunktioner hos män. Män som dricker när de inte borde och som inte respekterar sin partner kan få olika sexuella störningar som kan vara mycket svåra att behandla.
Stress är en annan orsak till för tidig utlösning. Stress sänker nivån av testosteron i kroppen, vilket leder till lägre spermieantal, ökad ångest och orsakar snabbare utlösning.

Hur undviker man orsaker till för tidig utlösning?

Finns det någon behandling eller intervention som gör orsaker till för tidig utlösning mindre sannolika? Var kan du hitta mer information om snabb utlösning och andra sexuella problem? Jag tror att den goda nyheten är att du, i motsats till viss felaktig information där ute, inte behöver prova kirurgi, yoga eller gå till en läkare för att behandla för tidig utlösning.

You Can Treat Premature Ejaculation at Home!
Du kan behandla för tidig utlösning hemma!
Faktum är att du kan behandla för tidig utlösning helt hemma, och det kräver inte ens ett recept, även om det naturligtvis inte skadar att få ett, om du råkar stöta på detta problem.
Det finns gott om naturliga behandlingar för för tidig utlösning, så fortsätt läsa den här artikeln om du är intresserad. Alla dessa medel kan användas hemma, men om du verkligen menar allvar med att öka din uthållighet kanske du vill träffa din läkare eller terapeut.

Behandling för tidig utlösning hos vuxna

Här är några av de vanligaste sätten att behandla för tidig utlösning hemma.

"Start och mål"

Du bör försöka behärska hur du "börjar och slutar", vilket hjälper dig att undvika för tidig utlösning. Du bör kunna förstå när du är redo att komma och försöka skjuta upp det. Det enklaste sättet att utöva det är att onanera, och när du är tillräckligt skicklig kan du prova det med din partner.

Du bör kunna känna igen det exakta ögonblicket före en orgasm. Normalt åtföljs det av en stickande känsla.
När du känner det bör all stimulering avbrytas. När känseln minskar bör stimuleringen fortsätta. Lägg märke till hur länge du kan göra det och tillåt sedan dig själv att avsluta.

Denna "stop and start"-metod är inte så lätt som den kan verka. Din erektion kan bli svagare; Det är inget ovanligt med det. Fortsätt och ditt organ kommer att bli fastare. Använd dessa pauser under samlag för tillgivenhet och kyssar.

Kondomer med bedövningsmedel

Bensokain är ett färglöst läkemedel som verkar på nerverna i penis och slidan på ett mycket liknande sätt som ett milt bedövningsmedel. Det skapar en bedövande känsla hos de flesta människor under sexuell aktivitet. Även om det är mycket effektivt som bedövningsmedel, används bensokain också i kondomer som är utformade för att förlänga samlag. Om det används i rätt mängd kan det öka erektionstiden och den sexuella njutningen.

När du använder kondomer med bensokain kan du också uppleva mindre känsel och sexuell lust, men vissa användare rapporterar också lätt sveda eller stickningar på huden.
Bensokain gör att du känner dig mindre känslig än vanligt under onani, men denna effekt är tillfällig. Det varar bara i 1-3 minuter.

Vissa säger att bensokain inte ska användas på penis. Detta beror på att bensokain orsakar en brännande känsla på insidan av penis under samlag. Det finns exempel på allvarliga allergiska reaktioner orsakade av kondomer med bensokain.

Övningar för penishälsa

Övningar för penishälsa är ytterligare en utmärkt metod för att fördröja utlösning. Denna teknik hjälper till att stärka dina bäckenbottenmuskler, även kända som PC-musklerna. Om du vill upptäcka dem, avsluta urineringen mitt i strömmen för att förstå pubococcygeus-musklerna.

Utför övningarna för penishälsa 10 gånger varje gång och gör dem igen så länge du kan. Med tiden kommer du att kunna göra det längre. Försök att göra sådana uppsättningar 3 gånger per dag. Resultaten kommer att märkas om en månad. Vad ska du göra under samlag? När du är på väg att ejakulera, försök att pressa dessa muskler precis som du behärskade start-och-stopp-övningen.

Naturliga kosttillskott

Ett naturligt hälsotillskott kan också vara till stor hjälp, förutsatt att det köps hos en pålitlig leverantör. Naturläkemedel som behandlar tidig utlösning är kliniskt bevisade för att säkerställa en längre, starkare och tuffare erektion. Förutom att öka uthålligheten ökar de också kraften i din orgasm.
Säg nu att du inte vill kontrollera dina orgasmer!
Och det fungerar så bra som det låter på grund av den noggrant utvalda kombinationen av växtbaserade sexuella förstärkare och utan biverkningar att oroa sig för.

Natural Supplements for Premature Ejaculation
Naturliga kosttillskott för för tidig utlösning
Naturliga kosttillskott kan lägga till andra fördelar som ökad libido, bättre och starkare erektioner och sexuell lust. När du tar kosttillskott ska du komma ihåg att produkten inte är avsedd för alla. Naturliga kosttillskott fungerar bara för dem som har bra erektioner men lider av tidig utlösning.

Du bör också undvika att ta receptbelagda piller som är utformade för att behandla sexuella dysfunktioner. Om så är fallet kan en läkare ordinera ett säkert, naturligt alternativ.

Naturliga pillers roll

För män som navigerar i sfären av för tidig utlösning efter att ha nått 40-årsåldern, presenterar sig utsikterna till naturliga piller som en potentiell spelväxlare i jakten på förbättrad sexuell hälsa. Dessa piller har ofta en blandning av örtextrakt, aminosyror och vitaminer, som utnyttjar naturens kraft för att ta itu med komplexiteten i PE.

Naturliga piller är utformade med avsikt att erbjuda ett holistiskt tillvägagångssätt för sexuellt välbefinnande. De ingredienser som ofta väljs för dessa kosttillskott är utvalda för deras historiska användning i traditionell medicin och deras påstådda fördelar för manlig sexuell hälsa. Till exempel finns örtextrakt som tribulus terrestris, macarot och ginseng ofta i naturliga piller, som var och en tros bidra till förbättrad sexuell funktion.

Den intrikata kombinationen av dessa naturliga element syftar till att ta itu med den mångfacetterade karaktären hos för tidig utlösning. Medan vissa ingredienser kan rikta in sig på fysiologiska faktorer som bidrar till PE, kan andra arbeta för att minska stress och ångest och skapa en omfattande strategi för att ta itu med problemet.
Till skillnad från farmaceutiska ingrepp har naturliga piller ofta en lägre risk för biverkningar. Män över 40 år, som kan vara mer medvetna om sin allmänna hälsa och potentiella interaktioner med mediciner, kan finna tröst i det skonsammare tillvägagångssätt som dessa kosttillskott erbjuder. Det är dock viktigt att notera att individuella reaktioner kan variera, och det är tillrådligt att rådgöra med sjukvårdspersonal innan du införlivar naturliga piller i en rutin.

Attraktionskraften hos naturliga piller ligger inte bara i deras potentiella effektivitet utan också i den bekvämlighet de erbjuder. Dessa kosttillskott är receptfria och ger ett diskret och tillgängligt alternativ för män som vill ta itu med för tidig utlösning. När vi fördjupar oss ytterligare i denna utforskning kommer det efterföljande avsnittet att vägleda läsarna om hur man väljer rätt naturliga piller, vilket säkerställer ett genomtänkt och informerat tillvägagångssätt för att införliva dem i en resa mot förbättrat sexuellt välbefinnande efter 40.

Choosing the Right Natural Pills
Att välja rätt naturliga piller

Att välja rätt naturliga piller

När män söker lösningar för för tidig utlösning (PE) efter 40 års ålder, framträder landskapet av naturliga piller som ett potentiellt botemedel. Att navigera på marknaden kräver dock ett kräset tillvägagångssätt för att säkerställa valet av rätt naturliga piller som är anpassade till individuella behov och säkerhetsöverväganden.

 • Forskning är nyckeln: Innan du fördjupar dig i världen av naturliga piller är det viktigt att göra grundlig forskning. Utforska välrenommerade källor, läs recensioner och samla information om de ingredienser som vanligtvis används i dessa kosttillskott. Att förstå vetenskapen bakom pillren kan ge män möjlighet att göra välgrundade val.
 • Ingredienser spelar roll: Var uppmärksam på de ingredienser som anges i naturliga piller. Leta efter välkända och studerade ämnen, såsom örtextrakt, aminosyror och vitaminer, som har visat potentiella fördelar för sexuell hälsa. Transparens i märkningen är en positiv indikator på en pålitlig produkt.
 • Konsultation med hälso- och sjukvårdspersonal: Även om naturliga piller ofta är receptfria, är det lämpligt att rådgöra med sjukvårdspersonal innan du införlivar dem i en rutin. Detta är särskilt viktigt för män över 40 år som kan ha redan existerande hälsotillstånd eller tar andra mediciner. En vårdgivare kan erbjuda personlig rådgivning baserat på en individs hälsoprofil.
 • Tillverkarens rykte: Bedöm tillverkarens rykte bakom de naturliga pillren. Etablerade och välrenommerade företag följer kvalitetsstandarder och prioriterar sina konsumenters säkerhet. Sök produkter från tillverkare med erfarenhet av att producera pålitliga och effektiva kosttillskott.
 • Vittnesmål från användare: Verkliga berättelser och vittnesmål från personer som har använt de naturliga pillren kan ge värdefulla insikter. Positiva erfarenheter och framgångshistorier från män med liknande problem kan ge trygghet och förtroende för den valda produkten.
 • Provperioder och garantier: Leta efter produkter som erbjuder provperioder eller pengarna-tillbaka-garantier. Detta gör det möjligt för män att bedöma effektiviteten av de naturliga pillren utan att förbinda sig till ett långsiktigt köp. Sådana erbjudanden visar att tillverkaren har förtroende för produktens potentiella fördelar.
Genom att närma sig urvalsprocessen med flit och ett kritiskt öga kan män över 40 öka sannolikheten för att hitta naturliga piller som passar deras behov och bidra positivt till att ta itu med för tidig utlösning. Resan mot förbättrad sexuell hälsa innebär att göra välgrundade val som resonerar med individuella omständigheter, vilket främjar självförtroende och tillfredsställelse i intima stunder.

Slutsats: Bekräftad av kliniska studier

Du kanske undrar vilken av dessa tre metoder som är bättre. Egentligen är alla bra, men det bästa är deras kombination. Flera studier visar att cirka 95% av alla fall av för tidig utlösning hos vuxna kan behandlas med hjälp av denna kombination.

Lär dig hur du kontrollerar din utlösning 


comments powered by Disqus