Startsida  /   Manlig hälsa  /  Midlife Crisis och Andropause

Medelålderskris och Andropause. Hur man behandlar Andropause Naturligt?

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2021-01-20)
Medelålderskris och Andropause. Hur man behandlar Andropause Naturligt? 

Hälsa åldrande män

När män ser att energi av ungdomar och manlig styrka avtar när de når 40 de upplever blandade känslor. När det gäller de fysiska faktorer, de har håravfall, sömnlöshet, problem med minnet, etc. Sådana saker gör saken värre och försämrar situationen.

De förlust motivation, känner irriterad och däck mycket snart. I vissa fall, de kan genomgå hyperhidros och ansiktsrodnad, problem med vikt, muskler, och värk. Erektil dysfunktion är ett annat obehagligt symptom. Resultatet av det är depression.

Medelålderskris

Nästan varje man i sin medelålderskris kommer att uppleva minst ett av ovanstående symptom. Graden av de nämnda ovan problem påverkan kan variera men ofta är det ganska förödande. Denna kris mitt i livet påverkar män och deras livskvalitet som minskar när kroppen blir äldre.

Midlife Crisis
Medelålderskris
Dessutom kan det medföra benskörhet och hjärtproblem. Detta är upp till dig att avgöra om du vill göra tillståndet lättare och utrota symptomen på åldrande. Personen bör följa den strategi som förenar olika aspekter såsom kost, stresskontroll, minskning av tobak och alkoholintag.

Sexuell hälsa åldrande män

Manlig sexuell hälsa förändras också när mannen åldras. Sexuell hälsa beror på könshormonet som kallas testosteron. Andropause, eller allmänt känd som manlig menopaus, är ett hormonellt tillstånd som händer hos män efter en viss ålder. Det finns fysiska orsaker till detta tillstånd och det händer när testosteronnivån minskar lite i taget. Denna process börjar vid ca 30 och sedan finns det 10% nedgång varje decennium.

Eftersom testosteron är ett hormon som hjälper till att upprätthålla sexuell libido, sperma skapande, genitala och kroppshår, muskelmassa, och benvävnad, konsekvenserna av andropause gradvis fram som en person blir äldre.
Som tidigare noterat, andropause är en klimakteriet-liknande tillstånd i åldrande män. Men vad exakt är andropause, hur skiljer det sig från kvinnliga klimakteriet och hur man behandlar andropause naturligt? Låt oss ta reda på det.

Vad är Andropause?

Åldersrelaterade förändringar hos män leder till låg produktion av testosteron och förändringar i sexuell hälsa, kännetecknas av en brist på libido och nedsatt sexuell funktion. Eftersom det finns låg testosteron att bränsle manliga libido, Det påverkar manlig sexuell prestationsförmåga, spermieantal och koncentration, fysisk energi, och styrka.

Förändringen av hormoner kan också påverka emotionell hälsa. Detta villkora benämns som andropause.
Andropause
Andropause och hormoner
Det händer under en gradvis fas av tid i medelåldern, med hormonella nivåer avsevärt minskar som män hålla åldrande. Det skiljer sig från klimakteriet hos kvinnor i vägen för dess debut.

Hormonella förändringar på grund av stoppet i ägglossningen hos kvinnor markerar början av klimakteriet, vilket händer snabbt efter en ålder. Emellertid, i män, testosteronnivåerna hålla släppa under årens lopp mycket gradvis.

När har Andropause in?

Vanligtvis, män efter 50 års ålder lider av en nedgång i testosteronnivåer. Vissa män upplever droppe ganska tidigt på grund av ohälsosam livsstil, sjukdomar, eller mediciner. Hanar har de högsta testosteronnivåerna i tonåren och ungdomen. Efter 30 års ålder sjunker nivåerna med en procent varje år.

Andropause Symtom

Symtom på andropause kan uppstå när män når sin sena 40-talet eller under deras tidiga 50-talet. Några av dessa vanliga symtom är:

 • Förlust av sexuellt driv
 • Erektil dysfunktion
 • Lågt spermieantal
 • Låg spermavolym
 • Brist på energi
 • Låg muskelmassa
 • Humörsvängningar
 • Depression
 • Sömnlöshet
 • Trötthet
 • Ökat magen fett
 • Koncentrationssvårigheter
 • Minskning av bentäthet
 • Utveckling av manliga bröst
 • Håravfall
 • Värmevallningar
 • Minskning av testikelstorlek

Andropause och erektil dysfunktion

En av de stora problemen med andropause är erektil dysfunktion. Detta kan vara mäns största oro och den första anledningen till att män vill ta reda på hur man behandlar andropause naturligt. Under andropause, när testosteronnivåerna sjunker för fort eller har sjunkit med hälften från sina toppnivåer, sexuell hälsa hos män börjar lida. Du börjar också uppleva andra ovan diskuterade symtom.

Erektil dysfunktion hos män är mycket vanligt under slutet av 40-talet och 50-talet på grund av en stor nedgång i testosteronnivåer. Brist på det stora könshormonet i den manliga kroppen påverkar sexuellt drive negativt. Män börjar uppleva en förlust av libido och misslyckas också att utföra under sexuell aktivitet.
Andropause
Andropause och impotens
De låga nivåerna av testosteron påverkar också funktion av det sexuella organet, vilket orsakar erektionsproblem under sexuell aktivitet. Hanar misslyckas med att uppnå och upprätthålla en erektion under sexuell aktivitet, vilket leder till noll tillfredsställelse och njutning. Låg testosteron och erektil dysfunktion är också kopplade till låg spermieproduktion och minskning av sperma koncentration.

Övergripande, önskan att engagera sig i sexuell aktivitet, erektion, och sexuell prestanda hämmar avsevärt med början av andropause och en nedgång i hormonella nivåer.

Hur förhindra Andropause?

Den stora frågan alla män har i sina sinnen är "hur man kan förebygga andropause?".

Här är några naturliga förändringar som du behöver genomföra i ditt liv för att förhindra uppsättning andropause och hålla öka dina hormonella nivåer för att förhindra erektil dysfunktion, håravfall, brist på fysisk styrka, och andra stora symtom:

 • Livsstilsförändringar
 • Hälsosam kost
 • Övningar

Livsstilsförändringar

Livsstilsfaktorer är enormt ansvarig för tidig eller snabb andropause. Många av symptomen på andropause uppstå på grund av livsstilsproblem som alkoholberoende, ångest, stress, depression, brist på sömn, och dålig kost.

Ändra din livsstil genom att förbättra din kost och skära ner på cigarettrökning och alkoholkonsumtion. Den största utlösande faktorn är stress och ångest som leder till en stor förändring i hormonella nivåer. Relationsfrågor, ekonomiska bekymmer, medelålderskris och andra problem spelar en stor roll i andropause. Försök att eliminera dessa orsaker att leda ett stressfritt, avslappnat liv.

Hälsosam kost

Äta hälsosamt är ett av de bästa sätten att förebygga andropause. Män behöver proteiner, vitaminer, och mineraler för att upprätthålla muskelmassa och stöd i produktionen av testosteron. Zink, omega-3 fettsyror, D-vitamin, är avgörande i produktionen av testosteron. Inkludera magert animaliskt protein, skaldjur, tonfisk, sardiner, ostron, nötter, gröna bladgrönsaker och fettsnåla mejeriprodukter i din vanliga kost.

Övningar

För att förhindra andropause måste du förbli vältränad och motionera regelbundet. Utövar håller ditt blodtryck i kontroll och eliminerar andra sjukdomar som diabetes och fetma, som kan påskynda andropause. Det förbättrar din blodcirkulation, förbättra funktionen av dina fortplantningsorgan. Övningar är också viktigt för korrekt hormonell produktion i kroppen, särskilt medhjälp kroppen att producera mer testosteron.

Män måste engagera sig i minst trettio minuter regelbunden motion dagligen för att främja produktionen av testosteron i kroppen. Engagera dig i vissa sport eller utöva hjärt-övningar varje dag för att hålla formen och bevara din manlighet.

Andropause behandlingsalternativ

Andropause
Andropause behandlingsalternativ
Även om du inte hittar ett botemedel för din medelålderskris, kan du göra kvaliteten på ditt liv bättre med hjälp av vissa andropause behandlingsalternativ, som kan hjälpa dig i din kamp med andropause konsekvenser. De mest populära erektionsförbättrorna produceras i form av så kallade erektionspiller.

Dessa piller är faktiskt inget annat än kosttillskott för andropause behandling. De kan ge positiva förändringar i ditt sexuella liv, vilket hjälper dig att förbättra kvaliteten på ditt liv i allmänhet. Tro inte de som säger sådana piller är inte värt de pengar som spenderas.

Det är viktigt eftersom sex är en drivkraft som påverkar vårt liv och vår relation. Sex är nära kopplat till känslor och vi kan inte ta det separat. Kvinnor föredrar de män som är starka och bra på sängen. De vill att deras män ska ha sexuell kraft. Och naturligtvis är de inte ivriga att tillbringa sitt liv med de män som lider av andropause och dess konsekvenser.

Kosttillskott För Andropause

Nyckeln till premium hälsa hos män och bevara manlighet är att äta rätt. Män kräver mer kalorier än kvinnor och måste äta mat rik på protein och fibrer. Mejeriprodukter, magert proteiner, och växtproteiner är viktiga för att hålla sin styrka och reproduktiv hälsa intakt.

Emellertid, livsmedel är ofta inte tillräckliga för att ge dig den erforderliga mängden vitaminer och mineraler. När du misslyckas med att intag den nödvändiga mängden vitaminer och mineraler genom mat, den reproduktiva hälsan kan drabbas.
Andropause
Naturliga kosttillskott för andropause behandling

Naturlig behandling för Andropause

Du behöver naturlig behandling för andropause. Dessa är vanligtvis kosttillskott som innehåller nödvändiga vitaminer, örter, eller mineraler för att öka din sexuella hälsa under sådana tider. Dessa tillägg är de bästa andropause behandlingsalternativ som de fylla på näringsämnen saknas i kroppen. De stöd i den naturliga produktionen av det manliga hormonet kallas testosteron.

Här är några av de vitala näringsämnen i testosteron-öka kosttillskott för att bota låga testosteronproblem, förbättra sexuell hälsa, och behandla andropause naturligt:

 • D-asparaginsyra
 • Dehydroepiandrosteron
 • Zink
 • Växtbaserade kosttillskott

D-asparaginsyra

Testosteron öka kosttillskott kan innehålla denna essentiella naturliga aminosyra kallas D-Aspartic syra. Forskning tyder på att denna aminosyra har de egenskaper att öka luteiniserande hormon hos män, vilket gör Leydig cellerna i den manliga reproduktiva organ producera mer testosteron. Det förbättrar också spermieproduktionen och hälsan.

Dhea

DHEA eller Dehydroepiandrosteron är ett hormon som utsöndras av binjurarna och upprätthåller optimala nivåer av testosteron. Kosttillskott som innehåller DHEA agera som en anabol steroid, hjälper till att hantera de nödvändiga nivåerna av testosteron. När människor ålder och andropause börjar ställa in, DHEA kosttillskott kan hjälpa till att öka manliga hormonnivåer.

Zink

Zink är ett mineral som är avgörande för manlig reproduktiv hälsa. Män med låga testosteronnivåer enormt dra nytta av zink kosttillskott. Det hjälper till att bota infertilitet och ökar manlig reproduktiv hälsa. Tar zink kosttillskott är viktigt under andropause att förbättra sexuell hälsa.

Växtbaserade kosttillskott

Förutom vitamin- och mineraltillskott finns det andra växtbaserade kosttillskott för andropause behandling som finns på marknaden. Örter som ashwagandha, bockhornsklöver, ginseng, och Yohimbe göra underverk hos personer med låga testosteronnivåer. Dessa örter förbättra produktionen av testosteron, alltså medhjälp i spermieproduktionen, räkna, spermier hälsa, motilitet, och libido.

Hur man behandlar Andropause Naturligt? Slutsats.

Andropause är vanligt och kan hända vem som helst som ett naturligt fenomen. Det kan dock kontrolleras om du söker naturliga andropause behandlingsalternativ vid rätt tidpunkt.

Andropause
Andropause kan behandlas!
Medan du äter rätt och livsstilsförändringar kan bromsa instätten på andropause, förser din kropp med rätt vitamin och mineraltillskott bidra till att öka manlig sexuell hälsa. Dessa naturliga sätt stöd i den naturliga produktionen av optimala mängder av manligt könshormon för att bevara din manlighet och fertilitet i flera år.

Även om alla män vill vara sexuellt stark, många män har svårt att köpa andropause behandling produkter som de inte känner sig bekväma att göra det eller de anser att det förolämpande för deras ego och deras manlighet. Lyckligtvis, idag många män lyckas lära sig att behandla andropause naturligt och acceptera att de kan behöva lite hjälp och köpa dessa produkter.

Fördelar med Naturliga Andropause Behandlingsprodukter

Naturliga andropause behandlingsprodukter bidra till att förbättra situationen från olika punkter.

 • Först och främst hjälper de till att övervinna andropause.
 • För det andra förbättrar de ett mans sexuella liv. Använda det män har bättre erektion, och omkrets och längd är också förbättras.
 • För det tredje: Mycket viktigt är att en mans allmänna hälsa också förbättras.
 • Fjärde: blodflödet blir bättre, vilket leder till den förbättrade cirkulationen i bäckenområdet.
 • Och sist men inte minst är att den manliga libido förbättring produkter göra underverk med en relation, eftersom kön är en grund för det.
Det är ganska tydligt varför fler och fler män börjar lita på naturliga andropause behandling piller och ofta använda dem.

Öka testosteronnivåer och behandla Andropause naturligt
comments powered by Disqus