Startsida  /   Hälsa och skönhet  /  Hur man kan bli av med akne på kroppen

Hur bli av med akne på kroppen?

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Jennifer Greenwood (2022-09-14)
Hur bli av med akne på kroppen? Det är inte så lätt att bli av med akne. Speciellt om det är en kropp akne (bland det, rygg akne är känd för att vara den svåraste att utrota och nack akne är den mest smärtsamma). Nu olika akne behandling mediciner har utvecklats, men naturligtvis inte alla av dem kan vara till hjälp i ett enskilt fall. Till exempel föreslår forntida medicin att smeta finnar med sap av celandine.

Kropp Acne

Akne är inte bara ett tonårsproblem. Akne kan också drabba vuxna och kan vara en riktig utmaning att behandla. I den här artikeln kommer vi att fokusera på vuxenakne som visas på kroppen, förklara hur man behandlar det och ge dig några tips för att undvika detta tillstånd.

Vuxen kropp akne är ett vanligt hudtillstånd som kan vara mycket frustrerande. Det uppskattas att mer än 726 miljoner människor världen över lider av kroppsakne, och det kan vara extremt besvärligt.
Akne kan förekomma på någon del av kroppen men ses oftare i ansiktet, nacken, bröstet och ryggen. Det finns många olika orsaker till vuxen kroppsakne, men de vanligaste är genetik, hudsjukdomar och miljön.

Vad är kroppsakne?

Kroppsakne är ett tillstånd som kan definieras som närvaron av finnar, pormaskar, whiteheads eller cystor på kroppen. Det är viktigt att notera att kroppsakne skiljer sig från hårbotten akne, vilket är en annan form av akne som kan uppstå på huvudet.

What is body acne?
Vad är kroppsakne?
Kroppsakne ses oftast hos ungdomar och unga vuxna, men det kan också förekomma hos vuxna. Den exakta orsaken till kroppen akne är okänd, men det tros vara relaterade till hormoner, genetik, och miljön.

Orsaker till kroppsakne hos vuxna

Vilka är de främsta orsakerna till kroppsakne hos vuxna? Kroppsakne hos vuxna orsakas främst av vissa hudåkommor som kan förvärras under en persons vuxna liv. Det är viktigt att hålla huden på din kropp ren för att förhindra akneutbrott eftersom den totala kroppen är benägen för det.

Som kvinna bör du vara medveten om att vissa hormonella förändringar som kan uppstå under graviditet och / eller amning kan vara ansvariga för utbrott.

Hormonella förändringar

Hormonella förändringar som uppstår när vi går in i mitten av 20-talet, som vanligtvis är i slutet av puberteten, är orsaken till akneutbrott hos nästan alla människor som utvecklar det under denna ålder. Hormonella förändringar hos vuxna kan inkludera fluktuationer i hormonnivåer på grund av andra medicinska tillstånd såsom hypotyreos, polycystiskt ovariesyndrom, diabetes och förändringar i testosteronnivåer.

Dessa förändringar inkluderar också premenstruellt syndrom (PMS) som tenderar att inträffa varje månad hos kvinnor, och dessa orsakas vanligtvis av fluktuationer i mängden progesteron och östrogen i kvinnokroppen. Hormonella förändringar som tenderar att inträffa under graviditeten kan också vara den främsta orsaken till akneutbrott hos några av de kvinnor som utvecklar det under detta skede.

Stress

När stressen ökar tenderar hormoner i kroppen att öka vilket i sin tur leder till produktion av mer talg i kroppen och hudens porer tenderar att blockeras.

Detta är en av de främsta orsakerna till kroppen akne hos vuxna eftersom det påverkar oljekörtlarna i kroppen som är ansvariga för att ta bort olja och bakterier från huden. Överskott av olja och smuts leder till akneutbrott som kan hända på grund av alltför stora mängder stress.

Dålig kost

Kostfaktorer som kan orsaka vuxen akne inkluderar att äta skräpmat som är rik på socker, och fet, fet mat är en stor bidragsgivare till akne. Att äta också mat som är rik på fettsyror bör undvikas för att förhindra utbrott.

Detta beror på att nivåerna av fettsyror i kroppen ökar när konsumtionen av fet mat ökar vilket leder till en ökning av risken för kroppsakne.

Fettsyror kan orsaka en hormonell obalans genom att öka nivåerna av östrogen och testosteron i kroppen, vilket är en av anledningarna till akneutbrott hos vuxna.

Hård hudrengöring

En mycket hård hudrengöring sominnebär frekvent tvåltvätt kan förvärra hudens tillstånd och detta kan leda till utbrott hos vissa individer. Det är viktigt att komma ihåg att det inte är nödvändigt att tvätta kroppen helt hela tiden.

Använd fuktgivande tvålar istället för hård rengöring för att förhindra akne. Undvik också att duscha för ofta, hellre ta dem varannan dag, eftersom detta har visat sig vara en av de bästa metoderna för att kontrollera kroppsakneutbrott.

Symtom på kroppsakne hos vuxna

Kroppsakne kan förekomma på alla delar av kroppen, men det ses oftast på bröstet, ryggen, axlarna och skinkorna. Symtomen på kroppsakne liknar dem i ansiktsakne, men de kan vara allvarligare.

Kroppsakne kan orsaka stora, röda och smärtsamma stötar, finnar, pormaskar och whiteheads. Kroppsakne kan också leda till ärrbildning.
Symptoms of body acne
Symtom på kroppsakne

Hur bli av med akne på kroppen?

Hur bli av med akne på kroppen? Många källor föreslår härdning av akne med salicylsyra. Det finns också speciella krämer som säljs i apotek och som du också kan prova. En annan välkänd ingrediens som ofta används i akne behandling mediciner är bensoylperoxid, som kan användas för att torka din skadade hud.

Ofta uppnås goda resultat genom att applicera bensoylperoxid eller salicylsyra för att torka av akne och sedan smörja med krämer som innehåller alfa-syror - dessa krämer hjälper till att torka bort döda hudceller, vilket förhindrar torkning av huden). Tyvärr ger dessa kemikalier ofta farliga biverkningar: irritationer och utslag.

Akne behandling mediciner innehåller ingredienser som blockerar oljekörtlar och förhindra talg produktion. Dessutom är vissa mediciner också kända för att eliminera bakterier från porerna och därmed hjälpa till med återhämtningsprocessen.
Till exempel hjälper retinoider (vitamin A-derivat) att eliminera hudinfektioner. De kontrollerar också keratinets aktivitet, vilket gör det yttre lagret av huden mjukare och så underlättar de peeling. Emellertid, förvänta dig inte snabba resultat som förfarandet för akne behandling innebär månader av behandling och vård.

Biverkningar av akne mediciner

Det finns ett antal biverkningar som är associerade med akne mediciner. Dessa biverkningar kan variera från mild till svår, och de kan även vara livshotande. Några av de vanligaste biverkningarna av akne mediciner inkluderar magont, diarré, illamående, kräkningar, och huvudvärk.

Några av de allvarligare biverkningarna av akne mediciner inkluderar leverskador, njurskador, och en ökad risk att utveckla cancer.
Det är viktigt att tala med en sjukvårdspersonal innan du påbörjar någon akne medicin och att vara medveten om riskerna med medicinerna.

Kosmetiska förfaranden

Ett annat alternativ vid behandling av kroppsakne är kosmetiska förfaranden. Dessa inkluderar kemisk peeling, laserbehandling och mikrodermabrasion. Kemisk peeling görs för att minska utseendet på kroppsakne på huden genom att använda syralösningar. Den kemiska skalningen är den mest populära typen av kosmetiska förfaranden. Med det kan du uppnå tydligare hud inom några procedurer.

Chemical peeling
Kemisk peeling
Andra typer av kosmetiska procedurer inkluderar hudföryngring, laserbehandling och mikrodermabrasion. Laserbehandlingen minskar också kroppens akne. Det får också huden att se rättvisare ut. Under behandlingen kommer de översta skikten av huden att tas bort genom de riktade områdena i huden. Laserbehandlingen jämnar också ut den grova och grova huden för att eliminera dess utseende.

Microdermabrasion är en annan metod för att förbättra huden genom att exfoliera döda celler, vilket förbättrar cirkulationen och förhindrar kroppsakne.

Naturlig akne behandling

Det finns naturliga akne behandling mediciner för att bota akne på kroppen. Dessa produkter kommer i form av piller som behandlar akne inifrån och krämer som rensar huden från utsidan. Dessa akne behandling mediciner är helt säkra men hjälper ofta långsammare än receptbelagda läkemedel.

Natural Acne Treatment
Naturlig akne behandling
Till exempel kan en drabbad märka första förbättringen efter den första appliceringen av bensoylperoxid, och det kan ta några dagar för naturlig akneprodukt att hjälpa. Fortfarande, massor av kroppen akne drabbade föredrar naturliga akne behandling mediciner eftersom de behandlar akne på kroppen utan biverkningar.

Det finns också speciella kroppstvättar avsedda för härdning av akne. Blötläggning i ett varmt bad kan också vara till hjälp, särskilt om du använder ovan nämnda tvättar.
Behandling av kroppen akne med naturliga mediciner kan ta flera veckor att se resultat. De kan appliceras lokalt och intas oralt för snabbare resultat. Fördelarna med naturliga akne mediciner är att de inte producerar biverkningar som akne ärrbildning eller hudrodnad. Det är mycket svårt att stöta på biverkningar på naturliga akne behandling mediciner som resultaten av ansökan är långsammare men permanent.

Naturliga akne behandlingar kan också vara billigare än receptbelagda läkemedel. Du kan köpa naturliga akne behandling mediciner på många platser för behandling av akne på kroppen. Det är dock klokt att hitta en ansedd webbplats för att undvika att köpa förfalskad produkt.

Hur man förhindrar akne på kroppen?

Det finns några saker som du inte bör göra med din akne på kroppen. För det första får du i alla fall inte skrubba, poppa den eller ta bort på något liknande sätt. Det enda du bör göra är att tvätta din akne och behandla den med en kräm eller annan beredning. Att skrubba, poppa eller skrapa akne kan leda till ännu större problem med din hud. Du bör inte heller bära för tjocka och grova kläder; kom ihåg att någon friktion mot kroppsakne kommer att irritera den.

Men som i fallet med någon annan sjukdom är det mest effektiva sättet att inte ta reda på hur man kan bli av med akne på kroppen. Det mest effektiva sättet är att förhindra akne. Det är därför du bör vara försiktig när du väljer kläder för träning, ha en regelbunden dusch och / eller bad, var uppmärksam på din kost, särskilt om du har någon överkänslighet, i bra, ta hand om din hälsa och risken för att få akne, liksom andra problem med din hud, kommer att minska avsevärt.

Hitta de bästa akne behandling mediciner 


comments powered by Disqus