Startsida  /   Viktkontroll  /  Hur man blockerar fettabsorption

Hur man kan blockera fett Absorption

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2021-07-08)
Hur man kan blockera fett Absorption 

Övervikt kan orsaka hälsoproblem

Leva hälsosamt är inte ett alternativ utan en nödvändighet! Vår hälsa är grunden till allt annat vi gör i livet. God hälsa är ett tecken på en balanserad och ansvarig person och återspeglar i varje domän i livet. Professionell, personlig och familjeliv bli frisk din kost går friska också. Övervikt kan orsaka hälsoproblem, öka letargi och även lägre självkänsla. Alla har en särskild vikt mått - för mycket eller för lite är ett tecken på en ohälsosam livsstil.

Många människor över hela världen kämpar ständigt med att förlora vikt. Upptagen stillasittande livsstil och ohälsosamma matvanor är de viktigaste skälen för olämpligt vikt. En balanserad och hälsosam kost är en blandning av alla viktiga näringsämnen, i rätt proportion, hela dagen. De två viktigaste näringsämnen som är ansvariga för att få vikt är kolhydrater och fetter.

Kolhydrater och fetter

Det är viktigt att konsumera både kolhydrater och fett, måste det konsumeras i rätt kvantitet. Kolhydrater och fetter är den huvudsakliga källan av energi men det finns andra källor också som kan ge den energi som krävs av kroppen. Skära ner, inte helt förneka, hjälper konsumtionen av kolhydrater och fetter börja gå ner i vikt och förbättra den allmänna hälsan.

Först och främst måste vi titta på vart dessa "dåliga" kolhydrater och fetter ifrån. Vi pratar om transfetter och enkla kolhydrater. Mer bearbetning går in i en särskild mat, desto mer sannolikt är det att det innehåller transfetter och massor av kolhydrater som leder till viktökning, bland många andra hälsoproblem som diabetes och även cancer.

Dieter litar mestadels på undvikandet av fetter och kolhydrater, men studier har visat att det är bokstavligen omöjligt att få resultat på det sättet utan att kompromissa med wellen-being av din kropp.

Hur man kan blockera fett Absorption?

Hur man kan blockera fett absorption? Även om det finns läkemedel som hjälper blockera fett absorption är det alltid bättre att välja naturliga sätt och livsmedel för att göra. Äpplen, sojaprodukter och fullkorn är naturliga livsmedel källor som effektivt blockerar fettupptag.

Dessa livsmedel källor inte bara blockerar fettupptag men också ge energi till kroppen på ett nyttigare sätt. Du kan också välja lowcarb och låg fett dieter som är näringsrik men minska mängden kolhydrater och fetter du förbrukar.

Fördelar med lowcarb och fettsnål kost inkluderar:

  • Ta bort hungerkänslor och ge en känsla av att vara mätta
  • Ökar HDL (goda kolesterolet)
  • Ökar energi nivåer
  • Sänker blodtryck och blodsocker
Nackdelar:

  • Stor livsstilsförändring
  • Medvetna ansträngningar att öka mängd
Äta en hälsosam kost är bra för hälsan, om ditt mål är att förlora vikt eller inte. En låg carb och fettsnål kost och naturliga fett blockerare piller fungerar bäst när kompletteras med regelbundna övningar för att förlora vikt. Naturligt fett blockerare piller är varje dag ett bättre alternativ att "crash diet" eller ta receptfria kosttillskott.

Hur man kan blockera fett absorption? 


comments powered by Disqus