Startsida  /   Hälsa och skönhet

Vuxen hälsa

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Jennifer Greenwood (2019-02-01)
Vuxen hälsa 

När du tänker på vuxnas hälsakan du tänka på olika sätt att hålla dig frisk – från hand tvätt och vaccin till förebyggande av cancer. Bra för dig! De val du gör varje dag går en lång väg mot att främja vuxnas hälsa.

Det är lika viktigt att uppmärksamma dina tecken och symtom. Veta vilken vuxen hälsa varningen märken förtjäna medicinsk uppmärksamhet, från oförklarlig vikt förlust eller förändringen i tarm vanor till andnöd och plötslig huvudverk.

Och naturligtvis, regelbundna fysiska tentor och vuxen hälsa screening test är en viktig del av förebyggande vuxen sjukvård. Ta reda på vilka screening test du behöver och hur ofta du ska göra dem. Tidig upptäckt är ofta nyckeln till lyckad behandling.

Hälsovårdsnyheter

Studie upptäcker ursprunget av neurofibromas som utvecklas i hela huden hos NF1 patienter

Inlagd onsdagen den 22 maj, 2019

En studie som publicerades i dag i PLOS ONE upptäckte ursprunget till allvarligt vanprydande massor av celler, som kallas neurofibromas, som successivt utvecklas i hela huden av patienter som drabbats av neurofibromatosis 1.

Ny studie visar hur en njurbiopsi kan användas för att skräddarsy behandling för lupus patienter

Inlagd tisdagen den 21 maj, 2019

Njurarna hos patienter som lever med systemisk lupus erythematosus är ofta under attack, och inte alla som lever med sjukdomen kommer att svara på standard behandling.

Cannabidiol minskar Cue-inducerad sug och ångest hos personer med historia av heroin missbruk

Inlagd tisdagen den 21 maj, 2019

Cannabidiol minskade Cue-inducerad sug och ångest hos personer med en historia av heroin missbruk, tyder på en potentiell roll för det att hjälpa till att bryta cykeln av missbruk, enligt forskning som bedrivs vid Icahn School of Medicine på Mount Sinai och Publicerad 21 maj i American Journal of psykiatri.Hälsa och skönhet

Akne och hudvård

Förhindra åldrande
comments powered by Disqus