Startsida  /   Hälsa och skönhet

Vuxna Hälsa

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Jennifer Greenwood (2019-02-01)
Vuxna Hälsa 

När du tänker på vuxnas hälsa,kanske du tänker på olika sätt att hålla sig frisk - från handtvätt och vacciner till förebyggande av cancer. Bra för dig! De val du gör varje dag går en lång väg mot att främja vuxnas hälsa.

Det är lika viktigt att vara uppmärksam på dina tecken och symtom. Vet vilken vuxen hälsa varningsskyltar förtjänar läkarvård, från oförklarlig viktminskning eller förändringar i tarmvanor till andnöd och plötslig huvudvärk.

Och naturligtvis, regelbundna fysiska undersökningar och vuxna hälsokontroller tester är en viktig del av förebyggande vuxenvård. Vet vilka screeningtester du behöver och hur ofta du ska få dem gjorda. Tidig upptäckt är ofta nyckeln till framgångsrik behandling.

Det är En av Sveriges Nyheter

Biologiska läkemedel kan hjälpa behandla kontaktdermatit

Inlagd fredagen den 15 maj 2020

APOSEC det är en biologisk sårläkningsmedel som utvecklats av bröstkirurg hendrik Jan Ankersmit från MedUni Wien.

Studie: Magmikrobiomer av astronauter blir mer varierande i rymden snarare än mindre

Inlagd fredagen den 15 maj 2020

Vi bär alla runt vår egen mikrobiomet, en värld av mikroorganismer som lever på vår hud och i våra kroppar, spelar viktiga roller för att upprätthålla hälsan när vi interagerar med resten av världen.

Ökar D-vitaminbrist COVID-19 risk?

Inlagd fredagen den 15 maj 2020

I en ny artikel som publicerades på förtrycksservern medRxiv* i maj 2020 redovisas det första beviset på att D-vitaminbrist och otillräcklig behandling kan öka chanserna att testa positivt för COVID-19. Detta kan forma vägen för screening individer i riskzonen för D-vitaminbrist.Hälsa och skönhet

Akne och hudvård

Förhindra åldrande
comments powered by Disqus