Startsida  /   Hälsa och skönhet

Vuxen hälsa

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Jennifer Greenwood (2021-01-03)
Vuxen hälsa 

När du tänker på vuxenhälsakan du tänka på olika sätt att hålla dig frisk - från handtvätt och vacciner till förebyggande av cancer. Bra för dig! De val du gör varje dag går långt för att främja vuxenhälsan.

Det är lika viktigt att vara uppmärksam på dina tecken och symtom. Vet vilka varningssignaler för vuxenhälsa som förtjänar läkarvård, från oförklarlig viktminskning eller förändringar i tarmvanor till andfåddhet och plötslig huvudvärk.

Och naturligtvis är regelbundna fysiska undersökningar och screeningtester för vuxna en viktig del av förebyggande vuxenvård. Vet vilka screeningtester du behöver och hur ofta du ska få dem gjorda. Tidig upptäckt är ofta nyckeln till framgångsrik behandling. 

Hälsovårdsnyheter

Ebolaöverlevare kan ha startat senaste utbrottet - 5 år senare

Publicerat tisdagen den 16 mars 2021

En genetisk analys visade att det nuvarande utbrottet av ebola i Guinea troligen började med en överlevande från utbrottet 2014-2016, vars testikörer hyste vilande virus.

Flera länder avbryter användningen av AstraZeneca-vaccin

Postat måndagen den 15 mars 2021

Ett antal nationer har pausat med AstraZeneca COVID-19-vaccinet på grund av rapporter om att vaccinet kan vara kopplat till blodproppar.

"Race gap" i hjärthälsa har förändrats lite på 20 år

Postat måndagen den 15 mars 2021

Ny forskning visar att svarta amerikaner som bor på landsbygden är två till tre gånger mer benägna att dö av diabetes och högt blodtryck jämfört med vita landsbygdsfolk.Hälsa och skönhet

Akne och hudvård

Förhindra åldrande
comments powered by Disqus