Startsida  /   Manlig hälsa  /  Peyronies sjukdom hos män efter 40

Peyronies sjukdom hos män efter 40: symptom, orsaker och behandling

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2019-05-31)
Peyronies sjukdom hos män efter 40: symptom, orsaker och behandling 

Vad är en Peyronies sjukdom?

Krökning av penis kallas också Peyronies sjukdom som är ett tillstånd som påverkar penis och orsakar det att böja på ett onormalt sätt. I vissa sällsynta fall, det kommer att orsaka erektil dysfunktion som är när en man inte kan bibehålla eller uppnå en ordentlig erektion. Orsaken till Peyronies sjukdom tros vara fibrös ärr vävnad som utvecklas under huden på penis.

Peyronies sjukdom hos män efter 40

Peyronie's Disease in Men After 40
Peyronies sjukdom hos män efter 40
Villkoret kan påverka män oavsett vilken ålder de är men i cirka sex av 100 män som är mellan åldrarna 40 och 70, det är vanligare. Det är ovanligare hos män som är yngre men det kan ibland hända hos män som är i 30-talet. Det är inte känt om fall är faktiskt högre än de angivna siffrorna eftersom många män helt enkelt inte gå för att se sin vårdgivare när de har detta tillstånd på grund av förlägenhet.
Antalet av dem som lider av Peyronies sjukdom kommer förmodligen att öka eftersom fler människor kommer att se sin läkare om sexuella frågor då de gjorde i det förflutna.

Peyronies sjukdom vs normal krökning

Penis tenderar att bromsa naturligt något och detta är helt normalt. Det kallas "Normal krökning". Vad är skillnaden mellan Peyronies sjukdom och normal krökning?

Om kurvan i penis är ganska svår, orsakar smärta, eller andra problem då det kan vara utvecklingen av Peyronies sjukdom. En man kan ha problem med samlag eller kan utveckla erektil dysfunktion om de lider av detta tillstånd.
Det är viktigt att se en vårdgivare om du märker någon onormal böjning eller smärta i penis eftersom detta kan vara en indikation på att du utvecklar detta tillstånd.

Symtom på Peyronies sjukdom

Symtomen och tecken på Peyronies sjukdom kan utvecklas långsamt över tiden. Penis kan böja sig något först och sedan bli mer uttalad över tiden. Det kan böja nedåt, i sidled, uppåt, eller i andra riktningar beroende på var plack är placerad inuti penis. När penis är upprätt vid en viss punkt kan det bli ganska smal. Krökning kan förbättras med tiden eller det kan stanna mesta dels samma. Det beror helt på omfattningen av villkoret.

Symptoms of Peyronie's disease
Symtom på Peyronies sjukdom hos män efter 40
Några vanliga symtom på Peyronies sjukdom inkluderar erektil dysfunktion där mannen inte kan få erektion eller bibehålla en erektion. Det kan också finnas plack som utvecklas under penis och detta känns som ärr vävnad. Det kan kännas som en tillplattad klump eller lite hård hud. Detta kan vara en indikation på att villkoret är närvarande i penis. I många fall, smärtan försvinner gradvis över tiden.
Tillståndet kan leda till en förkortning av penis eller den person som kan ha smärta när de uppnår en erektion eller under sin orgasm.

Orsaker till Peyronies sjukdom

Vad som orsakar Peyronies sjukdom är inte helt förstådd. Det sägs att det finns skador på de små blod kärlen i penis. Detta kan bero på sportevenemang, samlag eller en olycka. När det finns en skada på penis cellerna, kan de fastna inne i penis och detta leder till utvecklingen av ärr vävnad. Detta är som vad som händer när du får en allvarlig klippa eller en annan skada och du är kvar med ärr vävnad på huden efteråt.

Penis själv har rör på båda sidor som är svampliknande och vi kallar detta Corpus cavernosum. Dessa rör har små blod kärl inuti och när hanen är sexuellt upphetsad och de blir svullna med blod och detta orsakar en erektion. Dessa cavernosum sitta på elastisk vävnad som är Tunica albuginea.

Causes of Peyronie's disease
Orsakerna till Peyronies sjukdom hos män efter 40
När penis är upprätt detta sträcks och om det finns en skada på penis vävnaden kan skadas. Det kan finnas permanenta ärr vävnad som utvecklas med tiden och detta kan leda till Peyronies sjukdom hos män efter 40.
Vävnaden kan inte längre sträcka sig ordentligt och detta leder till krökning eller böjning av penis. Många män som har någon form av penis skada kommer aldrig att utveckla Peyronies sjukdom som det inte förekommer i varje enskilt fall.
Ärftlig kan spela en roll i villkoret. Om en manlig i familjen har haft villkoret innan, då någon annan kan utveckla villkoret. Det tenderar också att inträffa i äldre individer eftersom när någon som är äldre får en skada de är mer benägna att ärr som kroppen läker. Vissa forskare tyder på att det kan finnas ett immun system störning hos vissa individer som orsakar sjukdomen.

Peyronies sjukdom behandling

Det finns flera behandlings alternativ som finns tillgängliga i fall av Peyronies sjukdom hos män efter 40. Om individen fortfarande kan ha samlag eller om deras smärta inte är allvarlig, kan de bli ombedda att vänta och se om tillståndet förvärras eller om det blir bättre.

Patienten kommer vanligt vis att bli ombedd att vänta cirka 12 månader innan någon form av kirurgi alternativ diskuteras eftersom i många fall, villkoret kan bli bättre med tiden. Om villkoret är ganska svår, patienten kan ges mediciner för att hantera smärt problem.

Behandling mediciner

Här är en lista över FDA-godkända Peyronies sjukdom behandling mediciner:

  • Och Xiaflex. Xiaflex eller Clostridium hystolyticum är en drog som kommer att ges till patienter om de har mer än 30 ° krökning i sin penis när upprätt.
  • Med tamoxifen. Tamoxifen är ett läkemedel som ibland ges eftersom det kan minska krökning, smärta, och klumpar insidan av penis för vissa patienter.
  • Och kollagenas. Detta är ett enzym som kan minska storleken på penis plack och ibland ta bort denna plack helt och hållet.

Injektioner

För att minska penis krökning, injektioner ges ibland i penis. Denna behandling kommer vanligt vis ta flera månader. Vävnaden insidan av penis kan brytas ner så att krökningen reduceras.

Det har bara varit små studier gjort på framgången för penis injektioner. Vissa läkare tyder på att perforering huden på penis kan orsaka lesioner och detta kan uppmuntra utvecklingen av plack tillväxt.

Kirurgi

Om någon som lider av Peyronies sjukdom är oförmögen att ha samlag då deras urolog kan rekommendera kirurgi alternativ. En individ måste vara smärtfri i flera månader innan kirurgisk intervention kommer att övervägas. Krökningen av deras penis har också att sluta förvärras innan operationen kommer att prövas.

Det finns 3 huvudsakliga typer av Peyronies sjukdom kirurgi:

1. förkortning av

Den sida av penis som inte har någon plakett kommer att för kortas. Detta kan stoppa kröken när individen har en erektion. Om krökningen inte är för svår och mannen har en tillräckligt lång penis, kan detta förfarande ske. Penis längden kommer att för kortas när operationen är avslutad.

2. förlängning

På flera ställen, ärr vävnad skärs och detta gör det möjligt att sträcka igen. Om arken kan sträcka på ett adekvat sätt då mannen kommer att ha en rak penis. En del ärr vävnad avlägsnas vanligt vis under ingreppet. Vävnaden kommer att ympas på penis. Detta förfarande görs vanligt vis för personer som har en kortare penis eller att deras krökning är allvarligare. Förlängningen av ena sidan ökar risken för impotens och är mer riskfylld än förkortnings metoden.

3. implantat

Implantat kan sättas in i penis. Några av dessa är permanenta och andra är uppblåsta med en pump-åtgärd som skulle vara placerad i pungen området. Ett permanent implantat ger en man penis som är semi-styv som är en förlisad nog för dem att ha samlag. Om de använder pumpen aktiverat implantat då de kommer att uppnå en bättre erektion. För att minska krökningen kan en del av ärr vävnaden avlägsnas innan implantatet sätts in.

Peyronies sjukdom naturlig behandling

Det finns några naturliga alternativ när det gäller att behandla Peyronies sjukdom. Vissa individer använder vakuum enheter eller de kan använda penis dragning anordning behandling för att minska plack. Chock Vågs terapi används ibland för att hjälpa till att bryta upp ärr vävnad.

Penile drag anordningar

Penile drag anordningar anses vara ett nytt terapeutiskt alternativ för män som lider av Peyronies sjukdom. Emellertid, dessa enheter har en lång historia av användning inom andra områden av medicin inklusive ben, hud, skelett mus kula tur, etc.
Ständig expansion av vävnad av penis med hjälp av dessa enheter leder till skapandet av nya kollagen vävnad genom cellulär proliferation, och, slutligen, till fibrösa plack Mjukgöring och förlängning.
Denna idé har fått stöd av nyligen väl utformade experimentella studier.

Peyronies sjukdom hem behandling och livsstils förändringar

Slutligen, symtomen kan reduceras med hem behandlingar och vissa förändringar i en persons livsstil. De som lider av villkoret uppmuntras att minska konsumtionen av alkohol, olagliga droger och att sluta röka. Patienten uppmuntras att ta hand om sig själva med en ordentlig kost och att få massor av motion.

Komplikationer från Peyronies sjukdom

Den viktigaste komplikationen från detta tillstånd är att mannen inte kan ha tillfredsställande samlag på grund av smärta eller de kunde utveckla erektil dysfunktion. Stress och ångest är också två av de andra vanliga problem som uppstår när en man har detta tillstånd.

Sammanfattning

Peyronies sjukdom kan behandlas och det är vanligare hos män över 40 års ålder. Tala med din vårdgivare om du lider av detta tillstånd eller om du tror att du kan utveckla det.

Treatment of Peyronie's disease
Behandling av Peyronies sjukdom hos män efter 40
Behandling kan hjälpa dig så att du kan leva ett normalt liv. Penis drag anordning behandling anses vara det bästa alternativet för att behandla Peyronies sjukdom hos män efter 40. Enligt några kliniska studier, användning av penis drag anordning ökar signifikant penis längder i både slapp och upprätt stater; och orsakar en signifikant förbättring av penis krökning hos de flesta patienter jämfört med Baseline.

Studier bekräftar också att penis drag anordning är en minimalt invasiv metod för behandling av Peyronies sjukdom som kan producera effektiva och permanenta uträtning av böjda penis hos män efter 40 eller yngre.

Läs mer om korrigering av penis kurva tur 


comments powered by Disqus