Hälso- och sjukvårdscenter

Hälso- och sjukvårdscenter

Det internationella hälsonätverket

Startsida  /   Hälsa och skönhet  /  Vuxen hormonell akne

Vuxen hormonell akne

Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

Vuxen hormonell akne Specialister säga att acne orsakas av hormoner, men det fanns inga seriösa undersökningar av fenomenet hittills. Forskningen har nyligen slagit fast att nästan 50% av alla kvinnor möter vuxna akne breakouts hela veckan innan deras menstruationscykeln.

Vad är intressant med vuxen hormonell akne är det faktum att de inte kan behandlas av de vanliga terapimetoder. Aktuell antibiotika och aktuella retinoider är värdelösa i detta fall. Var uppmärksam på följande fakta att identifiera hormonell akne:

  • Acne hände första gången i vuxen ålder;
  • Akne utbrott intensifiera innan menstruation;
  • Rapport om oregelbunden menstruation;
  • Over-Active talgkörtlar i ansiktet;
  • Hirsuties (förhöjda nivån av hår i ansiktet eller ens hår i atypiska platser);
  • Ökad nivå av vissa manliga hormoner i blodet.

Orsakerna till hormonell akne

Acne provocerade av hormonell påverkan börjar vid 20-25 år, ibland är det aktuellt för tonåringar och ibland mogna kvinnor kan ha det. Vuxen acne finnar visas brukar på ansikte, hakan särskilt och käken. Men ibland finns det acne spår på bröst eller rygg. Oberoende av det faktum att hormonellt-influerade vuxen akne är sällan allvarliga och oftast yttrar sig som små inflammatoriska noduli och papler, kvinnor som lider av sjukdomen inte kan hjälpa men undrar: Hur börjar det?

Det är känt att våra binjurar börjar göra en androgen, dihydroepiandrosterone sulfate (DHEAS), när vi fortfarande barn för ca 10 år gammal. Utbrytning av puberteten börjar två mer androgener, så kallade "manliga" hormoner, dehydrotestosterone (DHT) och testosteron, också arbeta i kvinnors kroppar. De alla stimulerar talgkörtlar att producera mer av hudens naturliga olja eller talg.

Det är därför så många tonåringar lider av fet hud och acne. Och pojkar, som har mer "manliga" hormoner, lider tonåring akne oftare än flickor. Tonåring akne är lätt att behandla. Hormoner är mycket flexibel på unga kroppar. Första linjens behandlingar hjälper i de flesta fall och inkluderar bensoylperoxid, stöds av orala antibiotika och aktuella retinoider. Men efter den initiala förbättringen det kan komma en tid när de hormonella förändringarna och kroppen slutar reagera på terapin. I sådana fall bör behandling förfarandet ändras.

Vuxen hormonell akne

Medan vissa vuxna kan börja utveckla deras akne endast från årsåldern eller 30s, viss mängd dem verkar aldrig växa ur det, passerar in i vuxenlivet med de samma utslag. Det händer på grund av ändringar i hormonell nivå. När en kvinna närmar sig sin period, minskar östrogen nivå. Äggstockarna efter ägglossningen producerar progesteron och detta hormon stimulerar talgkörtlar. Acne kommer som ett resultat av detta.

Vissa gravida kvinnor påverkas av hormonellt orsakade akne. Under tredje trimestern höja deras talgkörtlar oljeproduktion, orsakar ofta finnar. Det finns kvinnor som lider av akne utbrott efter klimakteriet som testosteron nivån blir högre medan östrogen nivå minskar.

Som ni kan se, kan vuxna få akne problem under hela sitt liv från puberteten till deras gammala år. Dessa problem kan inte försvinna med åldern och kan även bli värre. Om du vill att uppnå bra resultat, se din hudläkare som hjälper dig att utveckla det bästa behandlingsalternativ för akne.

Läs mer om vuxen akne produkter 


comments powered by Disqus