Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balansgång, och kalorier är en del av den ekvationen. Modefluga kostvanor kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att göra pounds släppa av. Men när det gäller viktminskning, det är kalorier som räknas. Viktminskning handlar om att bränna mer kalorier som du tar in. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier som förbränns genom fysisk aktivitet.

När du förstår den ekvationen, du är redo att ställa in din viktminskning mål och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för stöd. Också, planera smart: Förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga mindre bakslag.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, din läkare kan föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall måste du och din läkare noggrant diskutera de potentiella fördelarna och de möjliga riskerna.

Hälsovårdsnyheter

Studie kastar nytt ljus över neurobiologi svält hos patienter med anorexia nervosa

Inlagd torsdagen den 12 mars 2020

Forskare vid University of California San Diego School of Medicine har upptäckt skillnader i hjärnan kretsar som bidrar till svält och viktminskning hos personer med anorexia nervosa

Viktökning kan sänka kvinnans chanser att få bröstcancer före klimakteriet

Inlagd torsdagen den 12 mars 2020

Att gå upp i vikt från tidig vuxen ålder är kopplad till en lägre risk för bröstcancer före klimakteriet, en stor global studie av mer än 600.000 kvinnor har funnit.

Förbättra livsstilsvanor kan vara användbara tillägg till hantering av förmaksflimmer

Inlagd måndagen den 9 mars 2020

Viktminskning, regelbunden fysisk aktivitet och andra livsstilsförändringar är effektiva men underutnyttjade strategier som bör läggas till för att optimera hanteringen av förmaksflimmer (en onormal hjärtrytm), enligt "Livsstil och riskfaktor modifiering för Minskning av förmaksflimmer,"ett nytt vetenskapligt uttalande från American Heart Association publiceras idag i föreningens flaggskepp saurla tidskriften Circulation.Viktkontroll
comments powered by Disqus