Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balansgång och kalorier är en del av den ekvationen. Modefluga kostvanor kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt pounds avhopp. Men när det kommer till viktminskning, det är kalorier som räknas. Viktminskning handlar om att bränna mer kalorier som du tar i. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier brände genom fysisk aktivitet.

När du förstår den ekvationen, är du redo att ställa din viktminskning mål och gör en plan för att nå dem. Kom ihåg, du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för stöd. Dessutom planerar smart: förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga smärre motgångarna.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, kan din läkare föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall kommer att du och din läkare behöva noggrant diskutera potentiella fördelar och eventuella risker. 

Hälsovårdsnyheter

Machine learning synsätt belyser biologi på lever och njurar efter toxin exponering

Postat på fredag, mars 15, 2019

Exponering för potentiellt skadliga kemikalier är en verklighet av livet. Våra förfäder, inför naturligt utvecklats förekommande toxiner, mekanismer för att avgifta och driva ut skadliga ämnen.

Grönt te sänker fetma, hälsorisker hos möss

Postat på torsdag, mars 14, 2019

Grönt te minskar fetma och ett antal inflammatoriska biomarkörer kopplade till dålig hälsa en ny studie.

Studie visar hur en reglerande molekylen säkerställer lämplig leverans av blodkroppar

Postat den onsdag, 13 mars, 2019

Kroppen behöver för att skapa en kontinuerlig tillförsel av blodkroppar ange omsättning. Blodkroppar har ett brett utbud av funktioner som sträcker sig från leverera syre till vävnader, bekämpa infektioner och aktivera blodet att koagulera vid skada.Viktkontroll
comments powered by Disqus