Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balanserande handling, och kalorier är en del av denna ekvation. Modefluga Dieter kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att göra pounds avhopp. Men när det gäller viktminskning, det är kalorier som räknas. Viktminskning kommer ner till bränna mer kalorier som du tar in. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier som bränns genom fysisk aktivitet.

När du förstår den ekvationen, är du redo att ställa in dina viktminskningsmål och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för support. Planera också smart: förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga mindre bakslag.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, din läkare kan föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall, du och din läkare kommer att behöva grundligt diskutera de potentiella fördelarna och de möjliga riskerna.

Folkhälso nyheter

Hälsofördelar av en "torr januari"

Inlägg på den 14 januari 2020

Ett nytt år innebär ofta en lista över resolutioner för förändring, såsom avstår från att dricka alkohol, sluta röka, eller leva en hälsosammare livsstil. För en, "torra januari" har blivit oerhört populär eftersom det motiverar människor att avstå från att dricka alkohol i 30 dagar, åtminstone.

Att förlora tungan fett förbättrar sömnapné

Inlägg på den 13 januari 2020

Läkare vet redan att viktminskning kan vara en effektiv behandling för att förbättra sömnapné, även om orsakerna till detta har förblivit oklara. Nu, ny forskning har avslöjat att en minskning av tungan fett är nyckeln till varför fettförbränning hjälper i fall av obstruktiv sömnapné (OSA).

Mount Sinai läkare betona vikten av tidig upptäckt, behandling av sköldkörtelsjukdom

Inlägg på den 12 januari 2020

Januari är sköldkörtel medvetenhet månad, och läkare från Hilda och J. Lester Gabrilove division av endokrinologi, diabetes och skelettsjukdom och Institutionen för Otolaryngology – huvud-och hals kirurgi vid Mount Sinai Health system betonar vikten av att vara medveten om symtom som kan relateras till sköldkörtelsjukdom.Viktkontroll
comments powered by Disqus