Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2021-01-03)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balansgång, och kalorier är en del av den ekvationen. Modefluga kostvanor kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att göra pounds släppa av. Men när det gäller viktminskning, det är kalorier som räknas. Viktminskning kommer ner till att bränna mer kalorier som du tar i. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier som förbränns genom fysisk aktivitet.

När du förstår att ekvationen, du är redo att ställa in dina mål viktminskning och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för stöd. Planera också smart: Förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga mindre motgångarna.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, din läkare kan föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall, du och din läkare kommer att behöva grundligt diskutera de potentiella fördelarna och de möjliga riskerna. 

Gesser

COVID Vaccinationer långsammast i hårdast drabbade stater

Insted på den 13 januari 2021

Den amerikanska regeringens kapplöpning för att slå tillbaka pandemin med vacciner - dubbade Operation Warp Speed - har vacklat i sin sista fas: Att få välbehövliga doser till allmänheten.

Studie: College Campus är COVID "Superspreaders"

Insted på den 13 januari 2021

På vissa campus, 1 av 5 studenter hade smittats med viruset i slutet av höstperioden. Fyra av skolorna hade mer än 5000 fall.

"Mikrobiomer" kan påverka COVID-19 Svårighetsgrad

Insted på den 13 januari 2021

Obalanser i mikrobiomet kan orsaka fortsatta inflammatoriska symtom, ofta kallad "långväga" COVID, forskarna tillade.Viktkontroll
comments powered by Disqus