Hälso- och sjukvårdscenter

Hälso- och sjukvårdscenter

Det internationella hälsonätverket

Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

Viktkontroll Din viktkontroll är en balansakt, och kalorier är en del av den ekvationen. Modefluga kostvanor kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att göra pounds avhopp. Men när det kommer till viktminskning, det är kalorierna som räknas. Viktminskning handlar om att bränna mer kalorier som du tar i. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier brände genom fysisk aktivitet.

När du förstår den ekvationen, är du redo att ställa din viktminskning mål och gör en plan för att nå dem. Kom ihåg, du behöver inte göra det ensam. Prata med din läkare, familj och vänner för stöd. Dessutom planerar smart: förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga smärre motgångarna.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, kan din läkare föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall måste du och din läkare att grundligt diskutera potentiella fördelar och eventuella risker. 


comments powered by Disqus