Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balanserande handling, och kalorier är en del av denna ekvation. Modefluga Dieter kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att göra pounds avhopp. Men när det gäller viktminskning, det är kalorier som räknas. Viktminskning kommer ner till bränna mer kalorier som du tar in. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier som bränns genom fysisk aktivitet.

När du förstår den ekvationen, är du redo att ställa in dina viktminskningsmål och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för support. Planera också smart: förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga mindre bakslag.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, din läkare kan föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall, du och din läkare kommer att behöva grundligt diskutera de potentiella fördelarna och de möjliga riskerna.

Folkhälso nyheter

Växtbaserad diet kan läka din reumatoid artrit

Inlägg på den 13 September 2019

Enligt den senaste översynen, anta en växtbaserad diet kan mycket väl lindra svullna leder och smärta av reumatoid artrit (RA).

Enkät: många läkare är oförberedda att hjälpa sina patienter att förebygga diabetes

Inlägg på den 11 September 2019

I en rapport om sina resultat i Journal of General Internal Medicine, forskarna säger deras undersökning av 1 000 slumpmässigt utvalda PCPs avslöjade betydande luckor i koncernens övergripande kunskap om riskfaktorer, diagnostiska kriterier och rekommenderade Management/ förebyggande metoder för prediabetes.

Gut mikrobiomet och IBD-anslutningen kanske i kosten säger studie

Inlägg på den 11 September 2019

En ny studie har visat avgörande bevis för att inflammatorisk tarmsjukdom eller IBD är intimt förknippad med den Gut mikrobiella miljön som kan ändras med receptbelagda kost. Den mikrobiomet inom human gut är en samling av friska och hjälpsamma bakterier som hjälper i flera funktioner i kroppen, inklusive utveckling och underhåll av immunitet.Viktkontroll
comments powered by Disqus