Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balansgång, och kalorier är en del av den ekvationen. Modefluga kostvanor kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att göra pounds släppa av. Men när det gäller viktminskning, det är kalorier som räknas. Viktminskning kommer ner till att bränna mer kalorier som du tar i. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier som förbränns genom fysisk aktivitet.

När du förstår att ekvationen, du är redo att ställa in dina mål viktminskning och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för stöd. Planera också smart: Förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga mindre motgångarna.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, din läkare kan föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall, du och din läkare kommer att behöva grundligt diskutera de potentiella fördelarna och de möjliga riskerna.

Gesser

Svår morgonsjukdom ökar depressionsrisken

Insted på onsdag, Oktober 14, 2020

Svår graviditetsillamående ökar risken för depression både under och efter graviditeten, har ny forskning funnit.

Antikroppscocktail kan erbjuda klinisk nytta vid både förebyggande och behandling av COVID-19

Insted på lördag, 10 oktober, 2020

I juni rapporterade två studier i Science en antikroppscocktail mot SARS-CoV-2 som utvecklats från studier på humaniserade möss och tillfrisknande av patienter. De två antikroppar cocktail var utformad för att binda viruset för att minska risken för en läkemedelsresistent form framväxande.

Generaliserade epilepsipatienter har högre OSA-risk än personer med fokal epilepsi

Insted on Onsdag, September 30, 2020

Personer med generaliserad epilepsi som har kramper som härrör från båda sidor av hjärnan samtidigt, har en högre risk för obstruktiv sömnapné (OSA) jämfört med patienter som har fokal epilepsi där anfall härrör från ett område i hjärnan, enligt en Rutgers studie.Viktkontroll
comments powered by Disqus