Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2023-04-11)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balansgång, och kalorier är en del av den ekvationen. Fad dieter kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att få punden att släppa av. Men när det gäller viktminskning är det kalorier som räknas. Viktminskning kommer ner till att bränna mer kalorier som du tar in. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier som bränns genom fysisk aktivitet.

När du förstår den ekvationen är du redo att ställa in dina viktminskningsmål och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för stöd. Planera också smart: Förutse hur du kommer att hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga mindre motgångarna.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, kan din läkare föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall måste du och din läkare noggrant diskutera de potentiella fördelarna och de möjliga riskerna. 

Viktkontroll
comments powered by Disqus