Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balansgång, och kalorier är en del av den ekvationen. Modefluga kostvanor kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att göra pounds släppa av. Men när det gäller viktminskning, det är kalorier som räknas. Viktminskning handlar om att bränna mer kalorier som du tar i. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier förbränns genom fysisk aktivitet.

När du förstår att ekvationen, du är redo att ställa in din viktminskning mål och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för stöd. Planera också smart: Förutse hur du hanterar situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga mindre bakslagen.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, din läkare kan föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall, du och din läkare kommer att behöva noggrant diskutera de potentiella fördelarna och de eventuella riskerna.

Det är En av Sveriges Nyheter

Ny viktminskning amfetamin kan potentiellt undvika skadliga biverkningar

Inlagd på torsdag, maj 14, 2020

Trots att officiellt förklaras en kronisk sjukdom finns det mycket få långvariga och kostnadseffektiva behandlingar för fetma. Amfetamin är en av de få och de enligt uppgift agera i hjärnan för att minska aptiten och öka förflyttning eller uthållighet.

Experimentell två-i-ett diabetes skott ger bättre blodsockerkontroll

Inlagd onsdagen den 13 maj 2020

Antalet personer med diabetes har ökat från 108 miljoner 1980 till svindlande 422 miljoner 2014. År 2016 orsakades uppskattningsvis 1,6 miljoner dödsfall direkt av diabetes, medan ytterligare 2,2 miljoner dödsfall var knutna till högt blodsocker.

Forskare upptäcker nya metabolism regleringssystem för den bruna fettvävnaden

Inlagd fredagen den 8 maj 2020

Vetenskapliga teamet hittade en ny metabolism regleringssystem för den bruna fettvävnad med kallikrein-kinin hormonella systemet, hittills relaterade till fysiologi njur-och kardiovaskulära systemet och inflammation och processer smärta.Viktkontroll
comments powered by Disqus