Startsida  /   Viktkontroll

Viktkontroll

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2021-01-03)
Viktkontroll Din viktkontroll är en balansakt, och kalorier är en del av den ekvationen. Fad dieter kan lova dig att räkna kolhydrater eller äta ett berg av grapefrukt kommer att få pounds släppa av. Men när det gäller viktminskning är det kalorier som räknas. Viktminskning handlar om att bränna fler kalorier som du tar in. Du kan göra det genom att minska extra kalorier från mat och dryck och öka kalorier som förbränns genom fysisk aktivitet.

När du förstår den ekvationen är du redo att ställa in dina viktminskningsmål och göra en plan för att nå dem. Kom ihåg att du inte behöver göra det ensam. Tala med din läkare, familj och vänner för stöd. Planera också smart: Förutse hur du ska hantera situationer som utmanar din beslutsamhet och de oundvikliga mindre motgångarna.

Om du har allvarliga hälsoproblem på grund av din vikt, din läkare kan föreslå viktminskning kirurgi eller mediciner för dig. I detta fall måste du och din läkare noggrant diskutera de potentiella fördelarna och de möjliga riskerna. 

Hälsovårdsnyheter

Ebolaöverlevare kan ha startat senaste utbrottet - 5 år senare

Publicerat tisdagen den 16 mars 2021

En genetisk analys visade att det nuvarande utbrottet av ebola i Guinea troligen började med en överlevande från utbrottet 2014-2016, vars testikörer hyste vilande virus.

Flera länder avbryter användningen av AstraZeneca-vaccin

Postat måndagen den 15 mars 2021

Ett antal nationer har pausat med AstraZeneca COVID-19-vaccinet på grund av rapporter om att vaccinet kan vara kopplat till blodproppar.

"Race gap" i hjärthälsa har förändrats lite på 20 år

Postat måndagen den 15 mars 2021

Ny forskning visar att svarta amerikaner som bor på landsbygden är två till tre gånger mer benägna att dö av diabetes och högt blodtryck jämfört med vita landsbygdsfolk.Viktkontroll
comments powered by Disqus