Startsida  /   Kvinnlig hälsa

Vuxna Kvinnors hälsa

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Vuxna Kvinnors hälsa Vet du de bästa kvinnliga hälsoproblem? Hjärtsjukdom, cancer och låg libido topp listan. Även om dessa är allvarliga problem, det finns goda nyheter. Hälsosam livsstil val - såsom att äta en hälsosam kost och inklusive fysisk aktivitet i din dagliga rutin - kan gå en lång väg mot att minska kvinnors hälsorisker.

För vissa kvinnor, brösthälsa toppar listan över kvinnliga hälsoproblem. Vad är det bästa sättet att göra ett bröst själv examen? Vad ska du göra om du hittar en bröstklump? Vad är det bästa sättet att behandla bröstsmärta?

För andra, kvinnors hälsoproblem inkluderar kosmetisk kirurgi. Och när du blir äldre, dina kvinnors hälsoproblem kommer sannolikt att förändras. Kan magen fett leda till hälsoproblem? Är Kegel övningar verkligen nödvändigt? Få svar på dessa och andra kvinnliga hälsofrågor.

Det är En av Sveriges Nyheter

Lämna förpackningar oöppnade och orörda i 72 timmar för att förhindra spridning av COVID-19

Inlagd på torsdag, maj 14, 2020

Forskare har meddelat att människor måste lämna sina paket och paket oöppnade och orörda i 72 timmar för att stoppa spridningen av allvarliga akuta respiratoriska syndrom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) som orsakar COVID-19 sjukdom. Viruset, vilket framgår av den rasande pandemin över hela världen, är mycket smittsamt och kan överleva på ytor i upp till 72 timmar.

Moderkakan hos gravida kvinnor med COVID-19 visade avvikelser

Inlagd på torsdag, maj 14, 2020

En studie utförd av forskare vid Northwestern University, Chicago, har funnit att moderkakan hos gravida kvinnor som var infekterade med svår akut respiratorisk syndrom coronavirus 2 (SARS-CoV2) visade avvikelser, jämfört med de av icke-infekterade kvinnor.

Forskare finner högre prevalens av godartade gynekologiska lesioner än tidigare rapporterats

Inlagd på torsdag, maj 14, 2020

Under det senaste årtiondet har forskare blivit oroade över ett möjligt samband mellan en godartad gynekologisk lesion som kallas endoskopi (ES) och äggstockscancer.Kvinnlig hälsa

Brösthälsa

Libido och fertilitet
comments powered by Disqus