Startsida  /   Kvinnlig hälsa

Vuxna kvinnors hälsa

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Vuxna kvinnors hälsa Vet du de bästa kvinnliga hälsoproblem? Hjärtsjukdom, cancer och låg libido överst på listan. Även om detta är allvarliga farhågor, det finns goda nyheter. Hälsosamma livsstilsval – som att äta en hälsosam kost och inkludera fysisk aktivitet i din dagliga rutin – kan räcka långt för att minska kvinnors hälsorisker.

För vissa kvinnor, brösthälsa toppar listan över kvinnliga hälsoproblem. Vad är det bästa sättet att göra en bröst självundersökning? Vad ska du göra om du hittar en bröstklump? Vilket är det bästa sättet att behandla bröstsmärta?

För andra, kvinnors hälsoproblem inkluderar kosmetisk kirurgi. Och när du blir äldre, dina kvinnors hälsoproblem kommer sannolikt att förändras. Kan magen fett leda till hälsoproblem? Är Kegel övningar verkligen nödvändigt? Få svar på dessa och andra frågor om kvinnlig hälsa.

Hälsovårdsnyheter

Undersökning: Stöd för långsiktiga hälsokonsekvenser av PCOS saknas

Inlagd fredagen den 13 mars 2020

Behandling av polycystiskt ovariesyndrom som endast ett fertilitetstillstånd lämnar dem med villkoret löper större risk att utveckla relaterade långsiktiga hälsotillstånd, enligt kvinnor tillfrågade och intervjuade i University of Warwick forskning.

Viktökning kan sänka kvinnans chanser att få bröstcancer före klimakteriet

Inlagd torsdagen den 12 mars 2020

Att gå upp i vikt från tidig vuxen ålder är kopplad till en lägre risk för bröstcancer före klimakteriet, en stor global studie av mer än 600.000 kvinnor har funnit.

Immunsuppressiv behandling ökar inte risken för vulvar eller vaginal cancer hos kvinnor med IBD

Inlagd torsdagen den 12 mars 2020

I en ny retrospektiv studie fann forskarna att användningen av immunsuppressiv behandling inte ökar förekomsten eller återkommande vulvar eller vaginal cancer hos kvinnor med inflammatorisk tarmsjukdom (IBD).Kvinnlig hälsa

Brösthälsa

Libido och fertilitet
comments powered by Disqus