Startsida  /   Kvinnlig hälsa

Vuxen kvinnlig hälsa

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2019-02-01)
Vuxen kvinnlig hälsa Känner du till de bästa kvinnliga hälso problem? Hjärtsjukdom, cancer och låg libido topplistan. Även om dessa är allvarliga problem, det finns goda nyheter. Hälsosam livsstil val-som att äta en hälsosam kost och inklusive fysisk aktivitet i din dagliga rutin-kan gå en lång väg mot att minska kvinnors hälsorisker.

För vissa kvinnor, bröst hälsa toppar listan över kvinnliga hälsoproblem. Vad är det bästa sättet att göra ett bröst själv-examen? Vad ska du göra om du hittar en bröst klump? Vad är det bästa sättet att behandla bröstsmärtor?

För andra, kvinnors hälsoproblem inkluderar kosmetisk kirurgi. Och när du blir äldre, dina kvinnors hälsoproblem kommer sannolikt att förändras. Kan magen fett leda till hälsoproblem? Är Kegel övningar verkligen nödvändigt? Få svar på dessa och andra kvinnliga hälsofrågor.

Folkhälso nyheter

Ny datoralgoritm möjliggör förutsägelse av graviditetsdiabetes

Inlägg på den 14 januari 2020

En ny datoralgoritm möjliggör förutsägelse, i de tidiga stadierna av graviditeten eller till och med innan graviditet har inträffat, varav kvinnor har en hög risk för graviditetsdiabetes.

Uppdaterad bröst cancer riktlinje ger rekommendationer för hantering av fall med lågt er uttryck

Inlägg på den 14 januari 2020

Den uppdaterade riktlinjen för östrogen och progesteron receptor (ER/PgR) testning i bröst cancer, publiceras gemensamt i dag av kollegiet av amerikanska patologer och det amerikanska sällskapet för klinisk onkologi, bekräftar mycket av den ursprungliga vägledningen och har mer specifika rekommendationer för hantering och rapportering fall med lågt er uttryck.

Maternell stress påverkar foster hjärnans utveckling

Inlägg på den 14 januari 2020

En ny studie publicerad online 13 januari, 2020, i tidskriften JAMA Pediatrics rapporterar att mödrar som lider svår psykisk stress under graviditeten kan ha barn med onormal utveckling i viktiga områden i hjärnan redan före födseln. Det är redan känt att spädbarn med medfödd hjärtsjukdom uppvisar avvikelser i hjärnans tillväxt och hjärnans biokemiska reaktioner.Kvinnlig hälsa

Brösthälsa

Libido och fertilitet
comments powered by Disqus