Startsida  /   Viktkontroll  /  Aptit och viktminskning

Aptitlöshet och viktminskning

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Ines Obregon (2021-07-08)
Aptitlöshet och viktminskning 

Aptitlöshet och viktminskning

Aptitlöshet och viktminskning går hand i hand tillsammans. Du kan inte hantera din viktminskning utan Kontrollera din aptit. Här kommer vi att tala om hur du kan göra just detta. Vi pratar också om vikten av en låg kaloridiet.

Många människor som läser detta kommer att känna att viktminskning inte är möjligt och ännu mer kan har redan gett upp. Tror inte för en sekund att viktminskning inte är möjligt. Det är och du har fått det för att du ska gå ner i vikt. Det är bara en fråga om du äter rätt mat och få din aptit under kontroll.

Aptit och Hunger

Låt oss tala om skillnaden mellan aptit och hunger. Aptit är önskan om mat. Det är precis vad det låter. Det är din kropp som önskar äta något. Det kan vara av tristess eller helt enkelt en vana medan du gör något som att titta på TV. Hunger är å andra sidan, en kemisk reaktion att insulinnivåerna i blodet. Enkelt uttryckt, när insulinnivåerna når en viss punkt, säger kroppen det är dags att äta. En serie kemiska reaktioner sker och du börjar känna dig hungrig. Alla vet extrema hunger känsla skakis och kanske även lite ljus på väg. Detta är resultatet av den kemiska reaktionen i kroppen på grund av låga insulinnivåer.

Äta en lågkaloridiet är ett måste för att förlora vikt. Det är viktigt att du äter färre kalorier än du förbrukar när du är överviktig. Detta är hur du förlora vikt över tid. Din kropp kommer att bränna fett i stället för kalorier från mat. Gå ner i vikt har du alltid fått att äta färre kalorier då du använder. Detta kommer att resultera i kroppen med hjälp av kalorier lagras i form av fett. Resultatet är dina byxor och andra kläder känsla lite baggy. Det är något alla som har upplevt viktminskning vet alltför väl.

Hur man kontrollerar aptiten?

Hur du äter färre kalorier när aptiten är utom kontroll? Det är en fråga många överviktiga människor frågar sig själva. En del av lösningen är att lära sig att kontrollera din aptit. Har du att reteach själv hur man äter. Detta är inte lika galen som det låter. Din nya hälsosamma livsstil kommer att kräva många förändringar.

Diet är endast en av dem och det finns förmodligen lite motion i beredskap för dig också. Har du att bränna bort kalorierna och det enda sättet att göra det är att utöva. Att lära sig självkontroll är svårt, men det är en värdefull läxa som alla behöver. Du är inte först och du säkerligen inte den sista som förlorar det när de ser en tårta. Skillnaden är, du kommer snart ha styrkan att säga nej till denna tårta.

Lära sig att kontrollera din aptit tar tid. De flesta människor behöver ett verktyg för att hjälpa dem på vägen. Detta verktyg kommer i form av aptit dimbildning. Det ger dig styrkan att lära sig att kontrollera din aptit. Det är en lärd praxis och det kommer inte komma till dig över natten.

Det är därför aptit dimbildning är en bra lösning. De ska ge dig möjlighet att få grepp om din aptit, vilket är det första steget att kontrollera den. Därifrån kommer du att kunna konfrontera din vikt förlust mål huvud på och slutligen att kunna göra en positiv förändring i ditt liv.

Lär dig att kontrollera din aptit 


comments powered by Disqus