Startsida  /   Manlig hälsa  /  Kegelövningar för män

Kegelövningar för män. Hur hittar man det bästa Kegel-träningsprogrammet för vuxna?

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2024-04-11)
Kegelövningar för män. Hur hittar man det bästa Kegel-träningsprogrammet för vuxna? 

Kegelövningar för män

Det kommer till mångas förvåning att få veta att män faktiskt kan göra Kegel-övningar - och att de har lika många fördelar för män som de har för kvinnor.

Tanken med en Kegel-övning är att stärka bäckenbotten, som är den muskelvävnad som styr urinröret. Dessa muskler inkluderar pubococcygeus, puborectalis och iliococcygeus-musklerna. Tillsammans bildar de muskelgruppen "Levator Ani", som ligger på vardera sidan av bäckenet.
I dessa termer är det vettigt att nämna att vem som helst kan se resultaten av en Kegel-övning.
Bäckenbotten är en viktig del av en mängd olika kroppsfunktioner, inklusive matsmältningssystemet och könsorganen. Även om detta inte diskuteras och annonseras i stor utsträckning, är Kegel-övningar fördelaktiga för manligt sexliv och kan hjälpa till att förhindra vissa sexuella dysfunktioner och till och med hjälpa till att förbättra erektioner och förstora penis!

Psykologiska faktorer

Utöver de fysiska aspekterna spelar psykologiska faktorer också en viktig roll för den sexuella hälsan för män över 40 år. Stress, ångest och depression är vanliga psykologiska problem som kan påverka libido och sexuell prestation negativt. När män jonglerar med ansvar på jobbet, hemma och i sina privatliv kan pressen och stressen ta ut sin rätt på deras förmåga att engagera sig fullt ut i sexuella aktiviteter.

Dessutom kan problem med självkänsla och kroppsuppfattning uppstå med åldern, vilket ytterligare påverkar det sexuella självförtroendet och tillfredsställelsen. Män kan känna sig mindre önskvärda eller oroa sig för prestationsproblem, vilket leder till att man undviker sexuella möten eller ansträngda relationer.

Livsstilsfaktorer

Flera livsstilsfaktorer som är vanliga hos män över 40 år kan bidra till sexuella problem. Ohälsosamma vanor som rökning, överdriven alkoholkonsumtion och en stillasittande livsstil kan försämra blodflödet och den allmänna kardiovaskulära hälsan, vilket påverkar den sexuella funktionen. Dålig kost och fetma är också kopplade till ökad risk för erektil dysfunktion och andra sexuella problem.

Dessutom kan vissa mediciner som vanligtvis ordineras för åldersrelaterade tillstånd, såsom högt blodtryck eller depression, ha biverkningar som påverkar den sexuella funktionen.

Fördelar med Kegel-övningar för vuxna män

Knipövningar har relativt samma fördelar för alla, oavsett kön.

Benefits of Kegel Exercises For Men
Fördelar med Kegel-övningar för män
Det finns dock många faktorer som kan försvaga en mans bäckenbotten som helt enkelt inte skulle inträffa i en biologiskt kvinnlig kropp, där Kegel-övningar skulle påverka och hjälpa män mer än kvinnor.
Till exempel kommer prostataproblem eller borttagning att försvaga bäckenbotten.

Hur börjar man Kegel-övningar efter 40?

Om du vill börja göra Kegel-övningar är det viktigt att först hitta rätt muskler för att arbeta, vilket kan vara lite förvirrande.

För att hitta dina bäckenbottenmuskler kan du försöka stoppa dig själv mitt i urineringen genom att dra åt bäckenbotten, eller de muskler du använder för att hindra dig själv från att plana ut.

Musklerna som används för att utföra dessa manövrar är de muskler du vill fokusera på när du gör Kegel-övningar - de är din bäckenbotten!

Pelvic Floor Muscles
Bäckenbottenmuskler
Det ska kännas som en åtstramning av bäckenbasen, som om ditt nedre bäcken suger sig upp och in i kroppen.
Att veta hur man aktiverar och riktar in sig på dem är nyckeln till att göra Kegel-övningar korrekt.
Prova några övningsrundor med att dra åt och släppa för att bekanta dig med handlingen och hur den känns.

Hur man gör Kegel-övningar

När du har hittat dina bäckenbottenmuskler och vet hur du ska dra ihop dem kan du komma igång med dina knipövningar.

De flesta knipövningar är ganska enkla när du väl är bekant med din bäckenbotten, och involverar exakt det vi redan har gått igenom: en sammandragning och en utlösning.

  • För att komma igång, hitta en bekväm position. De flesta nybörjare tycker att det är lättare att träna liggande eller sittande, men Kegel-övningar kan göras i vilken position som helst.
  • Andas ut helt så att lungorna är tomma.
  • På inandningen drar du ihop bäckenbottenmusklerna och håller dem hårt. I början kan du hålla i cirka 3 sekunder och släppa på din utandning. När din bäckenbotten blir starkare kan du börja förlänga dina grepp upp till 10 sekunder eller mer (som du vill) och släppa i ytterligare 10 sekunder.
Kom ihåg att du under dessa längre uppehåll bör ta några inandningar och utandningar mitt i sammandragningarna.
Att koppla dina Kegel-övningar med din andning kommer att göra rörelsen mer flytande och hjälpa till att föra in mer energi i bäckenområdet.

För att fullända din Kegel-övning, försök att inte böja några andra muskler, såsom magmusklerna, låren eller skinkorna. Att rikta in sig på bäckenbotten - och endast bäckenbotten - hjälper dig att lära dig att använda dessa specifika muskler mer medvetet och separera från resten av kroppen.
Helst vill du göra cirka 10 reps av kontraktions-/releaseduon och 3 uppsättningar av dessa 10 reps dagligen för att få bästa resultat.
Den viktigaste delen, när du än väljer att göra dem, är att göra Kegel-övningar till en del av din dagliga rutin, för att se de resultat du önskar.

När du kommer att se resultat av knipövningar

Om du aktivt gör dina dagliga Kegel-övningar kommer du sannolikt att se resultat inom de första veckorna. Men för vissa kan detta ta upp till några månader.
Ha tålamod och håll dig motiverad i att hålla din rytm, så kommer du att dra nytta av dem.

Be din läkare om hjälp

Ask Your Doctor for Help
Be din läkare om hjälp
Om du inte är säker på om du gör dina knipövningar korrekt, eller om du bara vill ha en djupare titt på din bäckenbotten, fråga din läkare.
De kan inte bara ge dina professionella tips om din unika kropp, utan de har också tillgång till biofeedback-teknik.
Biofeedback-träning, i det här fallet, består av en liten sond i ändtarmen medan du gör dina Kegel-övningar, som spårar vilka muskler som är aktiverade och vilka som behöver hjälp. Den kommer att visa din totala bäckenaktivitet.

Detta kan vara särskilt användbart om du lider av något av de tillstånd som anges nedan.

Forskning och bevis som stöder knipövningar

Under de senaste åren har det funnits ett växande intresse och forskning om effektiviteten av Kegel-övningar för att förbättra sexuell hälsa hos män, särskilt de över 40 år.

Många studier har gett övertygande bevis som stöder fördelarna med att införliva Kegel-övningar i dagliga rutiner.

Förbättring av erektil funktion

Ett av de primära fokusområdena i forskningen om Kegel-övningar för män är deras inverkan på erektil funktion. Flera studier har visat att regelbunden träning av Kegel-övningar kan leda till betydande förbättringar av erektil styrka och kvalitet. Genom att stärka bäckenbottenmusklerna, som spelar en avgörande roll för att stödja erektion, kan män uppleva ökat blodflöde till penis och bättre kontroll över sina erektioner.

En studie publicerad i British Journal of Urology International fann att män med erektil dysfunktion som utförde bäckenbottenmuskelövningar upplevde förbättringar av erektil funktion som var jämförbara med de som uppnås genom livsstilsförändringar eller medicinering.

Detta belyser potentialen hos Kegel-övningar som ett icke-invasivt och naturligt behandlingsalternativ för män som vill förbättra sin sexuella prestanda.

Förbättrad sexuell tillfredsställelse

Förutom förbättringar av erektil funktion tyder forskning på att Kegel-övningar också kan bidra till ökad sexuell tillfredsställelse och allmänt sexuellt välbefinnande hos män över 40 år. Genom att öka bäckenbottenmuskelns styrka och kontroll kan män uppleva större känslor under sexuell aktivitet och förbättrad förmåga att uppnå orgasm.

En studie publicerad i The Journal of Sexual Medicine fann att män som regelbundet utövade Kegel-övningar rapporterade högre nivåer av sexuell tillfredsställelse och självförtroende jämfört med de som inte gjorde det.
Dessa fynd understryker den positiva effekten av Kegel-övningar på olika aspekter av sexuell hälsa och funktion hos män.
Sammantaget är forskningen som stöder fördelarna med Kegel-övningar för män över 40 lovande och fortsätter att växa. Från förbättringar av erektil funktion till ökad sexuell tillfredsställelse, tyder bevisen på att införlivande av Kegel-övningar i dagliga rutiner kan vara en värdefull strategi för män som vill behålla eller återställa sin sexuella hälsa när de åldras. Det är dock viktigt för individer att rådgöra med sjukvårdspersonal innan de påbörjar något nytt träningsprogram, särskilt om de har underliggande medicinska tillstånd eller problem.

Kegelövningar för överaktiv blåsa

Knipövningar kan vara särskilt effektiva om du lider av en överaktiv blåsa, urinläckage eller trängningsinkontinens.

Kegel Exercises For Overactive Bladder
Kegelövningar för överaktiv blåsa
När du stärker din bäckenbotten tränar du din kropp och de muskler som styr urinröret, som är den muskel som tillåter urin att passera och hindrar den från att passera.
Om dessa muskler är svaga har din kropp liten eller ingen kontroll över urinrörsöppningen, vilket gör det svårt att kontrollera urineringen.
Att isolera din bäckenbotten ger dig mer kontroll över din urinering och tränar musklerna att dra ihop sig och släppa ut urin endast när det är nödvändigt. Att gradera till längre grepp i dina Kegel-övningar, i 10-20 sekunder, med samma mängd vilotid emellan, ger dig de bästa resultaten.

Kegelövningar för erektil dysfunktion

Om du lider av erektil dysfunktion kan Kegel-övningar också gynna dig!

Kegel Exercises For Erectile Dysfunction
Kegelövningar för erektil dysfunktion
Överraskande nog spelar dina bäckenbottenmuskler också en roll för att utveckla och behålla en erektion - dessa muskler aktiveras samtidigt som blodet rusar till din penis.
Det är en vanlig missuppfattning att din penis fungerar som en muskel. "Kärleksmuskeln" är egentligen bara bäckenbotten.
Om du någonsin har kunnat höja och sänka din penis medan du är upprätt, är musklerna du isolerar faktiskt dina bäckenbottenmuskler!

Vissa har till och med rapporterat mer intensiva orgasmer efter att ha stärkt bäckenbotten. Sammandragningar i dina Kegel-övningar för erektil dysfunktion bör pågå i cirka 8 sekunder, med cirka 8 sekunders vila emellan.

Kegel-övningar för för tidig utlösning

Om du märker att du får utlösning tidigare än önskat under samlag kan dina bäckenbottenmuskler vara skyldiga. Många studier visar att majoriteten av män som gör regelbundna Kegel-övningar ser en övergripande förbättring av sin sexuella prestanda.

På samma sätt som de arbetar för att kontrollera urinering och tarmrörelser, kontrollerar bäckenbottenmusklerna också utlösning . De fungerar som en vall som, när den är stark, kan hålla mycket längre.
I denna mening är det inte förvånande att en svag bäckenbotten inte kommer att vara effektiv för att behålla utlösning.
Kort sagt, du kommer att ha mer övergripande kontroll över dina könsorgan med regelbundna och repetitiva Kegel-övningar - och tack vare detta kommer ditt sexliv bara att bli bättre och bättre. För att behandla detta tycker de flesta män att det fungerar bäst att arbeta snabbt Kegels snarare än långsamt. Snabba Kegels består av snabba sammandragningar och frigöring, med en hastighet av ungefär ett set per sekund, i 10 repetitioner.

Detta kommer att vara svårare om du är nyare på Kegel-övningar, så börja med de långsamma greppen och släppen för att börja, för att bekanta dig med åtgärden och musklerna som är involverade. Du kan så småningom göra en blandning av snabba och långsamma Kegels, vilket kan ge dina bäckenbottenmuskler mer uthållighet och uthållighet.

Kegel-övningar för hemorrojder

En huvudorsak till hemorrojder är belastning på den nedre ändtarmen på grund av överaktivt tryck under tarmrörelser.

Kegel Exercises For Hemorrhoids
Kegel-övningar för hemorrojder
Som alla muskler, om du pressas för långt när styrkan och/eller fingerfärdigheten bara inte finns där ännu, kommer du sannolikt att skada den.
Att stärka musklerna som styr ändtarmen - som utgör en del av bäckenbotten - kommer att göra det lättare att passera tarmrörelser och hjälpa till att förhindra att hemorrojder bildas.
Kegel-övningar kommer dock inte att få befintliga hemorrojder att försvinna. De bör inte behandlas som ett behandlingsalternativ för hemorrojder . För det behöver du mer intensivvård. Vad Kegels kommer att göra relaterar strikt som en förebyggande åtgärd.

Att hålla dina Kegels i cirka 10 sekunder här - eller arbeta till 10 sekunder som ett mål - med lika vila emellan, kommer att ge dig hjälp.

Program för Kegel-övningar

Kegelövningar för män är säkrare och billigare än piller eller kirurgiska ingrepp. Men du bör hitta ett program som verkligen fungerar. Det finns några saker du bör tänka på.

Naturligtvis är inte alla program riktigt användbara. Du kan betala pengar och inte få någonting. Och du kan också hitta gratisprogram som författare insisterar på att de är användbara.

Hur väljer man Kegel-träningsprogram för män efter 40?

Alla älskar billiga erbjudanden och fynd, och när de inte kan skaffa en specifik sak utan kostnad vill de få ett bättre erbjudande. Hälso- och sjukvårdstekniker är desamma och du kanske vill leta efter billiga och till och med helt gratis program. Vi vill alla ha ett bra köp.
När produkten kan påverka din hälsa är det mycket viktigt att titta närmare på vad du ska införskaffa. Varför inte riskera din hälsa? Detta är en av de viktigaste sakerna vi har.
Ett växande antal organisationer skapar hälsolösningar som teoretiskt sett hjälper till att förbättra personens fysiska hälsa, motivation, styrka, sexlust och till och med hjälpa till att förstora penis! Varje företag kommer att förklara att deras produkt säkert kommer att fungera bra. Men väldigt ofta används mäns drömmar och förväntningar bara av dessa företag för att göra vinst på dem.

Best Kegel Exercises Program
Bästa Kegel-övningsprogram
Om du verkligen behöver förbättra din sexuella prestation och du är beredd att ägna den ansträngning och tid som krävs, ignorera alla de kostnadsfria testlösningarna, det du behöver är ett helt naturligt, riskfritt och testat Kegel-träningsprogram för män.

Bästa Kegel-övningsprogram

Hur väljer man det bästa Kegel-träningsprogrammet för män?

  • Det första viktiga för att välja de bästa Kegel-övningsprogrammen är typen av träning. Det är bättre att du tar den som finns i videon. Dessa program ger dig en möjlighet att se hur övningarna görs och du kan enkelt göra dem rätt. Som regel är gratis Kegel-träningsprogram endast tillgängliga i textversion.
  • Försök att ta reda på vilka resultat övningen kommer att ge. Det finns ingen anledning att spendera din tid på att öva om inga bevisade resultat kan uppnås. Endast ett fåtal Kegel-träningsprogram kan garantera framgång. Välj de som stöds av vissa medicinska experter. Det bör nämnas att gratis Kegel-träningsprogram inte kan stödjas av medicinska experter eller stödjas av kliniska prövningar.
  • Kostnaden för programmet är också viktig, och priserna är så olika att det är lätt att bli förvirrad. Och här bör du komma ihåg de två punkter som redan nämnts. Det spelar ingen roll hur lågt priset är, programmet utan de två punkterna ovan är inte bra.
  • Varje program måste få effekt. När kunderna får pengarna tillbaka-garanti så finns det fler möjligheter att få det du behöver. Du kan till exempel få en försäkran om att pengarna delvis kommer att återbetalas när det utlovade resultatet inte uppnås (t.ex. ytterligare centimeter inom 2 månader). Det finns ingen anledning att betala för något som inte ger framgång för din behandling.
  • Trots att du kommer att göra övningarna själv är ett kundsupportsystem önskvärt eftersom du kan behöva lite hjälp eller få svar på dina frågor. Gratis Kegel-träningsprogram har inget professionellt stöd. Försök att inte använda deras vanliga frågor och medlemsforum; De övervakas vanligtvis av personer utan medicinsk utbildning, så de har inget ansvar för sina råd och svar.

Knipövningar för vuxna män. Sammanfattning.

Om du vill göra programmet effektivt bör det svara på de olika kraven. När det inte finns någon komponent är det svårare att nå framgång.
Om ett program du använder är säkert och bevisat av experter kommer du inte att få några biverkningar, utan bara verkliga resultat. Så försök att få all information om programmet du kan hitta.
Om du vill ha ett pålitligt program kan du läsa ett forum för Kegel-övningar där rätt program kommer att rekommenderas för dig. Programmen granskas där av kunder. Vilka är de mest rekommenderade? Ta hänsyn till denna information och gör ett val.

Hitta de bästa knipövningarna i detta forum 


comments powered by Disqus