Startsida  /   Manlig hälsa  /  Manlig fertilitet hos åldrande män

Hur kan man öka manlig fertilitet? Manlig fertilitetsanalys

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2022-07-21)
Hur kan man öka manlig fertilitet? Manlig fertilitetsanalys 

Vad är fertilitet?

Fertilitet avser den naturliga förmågan att reproducera med naturliga medel. Fertilitet skiljer sig i allmänhet från fecundity som definieras som potentialen för reproduktion.

Världshälsoorganisationen hänvisar ofta till fertilitetsgraden för att jämföra befolkningstillväxten i olika länder. Kursen avser befolkningen i reproduktiv ålder, som inkluderar både kvinnor som för närvarande är gravida och postpartummödrar och män som har nått puberteten.

Fertiliteten varierar kraftigt mellan arter, individer och livsstadier. Fertiliteten påverkas också av sociala och miljömässiga faktorer.

Fruktsamhet

Fruktsamheten är en av de grundläggande parametrarna som används för att avgöra om ett samhälle eller en region står inför ett befolkningsproblem.

Fruktsamhetstalet är förhållandet mellan antalet levande födda över antalet kvinnor i fertil ålder.
Världens genomsnittliga fertilitet är cirka två barn, med lägre priser i utvecklade länder och högre priser i många av utvecklingsländerna, särskilt de i Latinamerika, Afrika och Mellanöstern. Denna skillnad mellan de utvecklade länderna och utvecklingsländerna beror till stor del på preventivmedel, utbildning och utveckling av medicin.

Fertility Rates by Country
Fruktsamhet efter land
I många länder har fruktsamheten nått eller till och med överträffat ersättningsnivån, den befolkningsnivå som krävs för att ersätta befolkningen. Det förväntas att en fertilitet på 2,1 (två barn per par) kommer att vara nödvändig för att hålla befolkningen stabil.

Ersättningsnivå är ett relativt nytt mått på fruktsamhetsgraden. När FN införde ersättningsnivån på 1960-talet sattes den till två barn per par. Idag använder dock FN det bredare måttet på total fertilitet (TFR), som inkluderar kvinnor i alla reproduktiva åldrar.

Länder anses vanligtvis ha låg fertilitet om deras fertilitet ligger under ersättningsnivån (enligt definitionen i avsnittet nedan), eftersom fertilitetsnivåer under ersättningsnivån är förknippade med lägre BNP-nivåer, mindre tillväxt och lägre befolkning.

Manlig infertilitet

Termen fertilitet kan användas för både män och kvinnor, eftersom de båda bidrar till uppfattningen av ett barn. Även om vi ofta betraktar kvinnlig infertilitet när vi talar om infertilitet, är manlig fertilitet en integrerad del av infertilitet eftersom man inte kan bli gravid utan hanens bidrag.

I detta fall är infertilitet bristen på fertilitet hos män eller när en man har en mycket mindre chans att göra sin kvinnliga partner gravid. Manlig fertilitet beror vanligtvis på kvaliteten på mäns spermier.

Varför är spermier så viktiga? En av de främsta anledningarna till att kvaliteten på sperma är så viktig är att spermier är ansvariga för befruktningen av ett barn.
De går igenom penis och hamnar i den kvinnliga partnerns reproduktionsorgan. Vid denna tidpunkt är spermierna redo att befrukta det kvinnliga ägget. Om spermierna inte kan nå ägget är det viktigt att veta varför detta händer och ta reda på hur man kan förbättra spermiernas kvalitet och öka spermiernas kvantitet.

Det finns också sätt att öka manlig fertilitet, vi kommer att prata om dem nedan.

Vad påverkar manlig fertilitet

Factors That Affect Male Fertility
Faktorer som påverkar manlig fertilitet
Nedan följer vissa aspekter som påverkar manlig fertilitet:

 • Erektil dysfunktion - Erektil dysfunktion eller impotens är en situation när en man inte kan upprätthålla eller utveckla erektion vid samlag.
 • Spermierörlighet - Spermierörlighet avser den process under vilken spermierna rör sig genom det kvinnliga reproduktionsorganet för att nå ägget. Med enkla ord betyder det den friska spermiecellens förmåga att simma. Manlig infertilitet kan också uppstå i fallet när spermierna inte simmar ordentligt. Dålig spermier rörlighet hos människan kallas också asthenospermi eller asthenozoospermi.
 • Libido - Libido hos människan beskrivs som en persons lust eller sexuella drift mot sexuell aktivitet. Konsumtion av mat eller kosttillskott som är ansvariga för ökningen av libido hos hanen kallas afrodisiakum.
 • Spermieantal - Spermieantal är koncentrationen av spermier i den givna mängden sperma. Vanligtvis görs spermaanalys ("seminogram") för att ta reda på antalet spermier som finns i sperma.
 • Testosteronnivåer - Infertilitet hos vissa män kan bero på den låga nivån av testosteron som är det manliga könshormonet som finns i kroppen.
Man bör komma ihåg att bortsett från de ovan nämnda aspekterna kan manlig infertilitet bero på olika faktorer som personens kondition, allmän hälsa och dietföroreningar. För att sortera ut allt är det därför nödvändigt att konsumera en hälsosam kost och ha en hälsosam livsstil.

Från och med nu finns det många män som inte kan få barn, och det kan relateras till deras livsstil och näring. Således är de inte medvetna om vad de måste göra för att få sin kropp tillbaka i ordning och bli gravid.
För dem som är i detta tillstånd finns det några steg du måste vidta för att få din reproduktiva hälsa tillbaka i aktion och ha förmågan att bli gravid ett barn. Och det första alternativet är att kontrollera din fertilitet och spermiernas hälsa med manlig fertilitetsanalys.

Manlig fertilitetsanalys

Manlig fertilitetsanalys är ett vanligt sätt att se om en vuxen man kan bli far till ett barn eller om han är bördig alls. Statistiken säger att vart tredje par bland dem som vill ha barn men har problem med befruktningen lider av problemen.
Problemet kan vara i spermakvalitet och kvantitet.
En manlig fertilitetsanalys är också en metod som ofta används för att kontrollera effektiviteten av sådana operationer som vasektomi och reversering av vasektomi.

Male Fertility Tests
Manliga fertilitetstester
Den manliga fertilitetsanalysen innehåller vanligtvis följande tester:

 • Mät koncentrationen av spermier i varje milliliter (ml) av en mans utlösning.
 • Mängden tid som krävs för att spermier ska bli flytande.
 • Motil densitet är ytterligare en parameter som bör beaktas när manlig infertilitetsanalys görs. Testet avslöjar mängden spermier som rör sig normalt framåt.
 • Andelen spermier med normal form.
 • Bestäm surhetsgraden - dess pH-nivå. Alkalimetriskt test ingår också.
 • Kontrollera om det finns vita blodkroppar i ett spermaprov.
 • Mät fruktosnivån. Fruktos är nödvändigt eftersom det fyller spermierna med energi.

Förberedelser

Innan du genomgår ett manligt fertilitetstest bör du göra några förberedelser.

Preparations for Male Fertility Analysis
Förberedelser för manlig fertilitetsanalys
Följande är grundläggande preparat för manlig fertilitetsanalys:

 • Du får inte ha aktivitet under 2 - 5 dagar före analysen. Om du inte följer detta krav kommer antalet specifika celler inte att vara så högt som möjligt, så testet kan inte anses vara tillförlitligt.
 • Men avhållsamheten bör inte vara för lång. För att vara exakt bör det inte pågå i mer än 2 veckor före testet, eftersom en så lång period gör sperman inaktiv.
 • Alkoholkonsumtion är förbjuden i flera dagar före testet, dessutom bör du informera läkaren om alla mediciner du kan använda.
För att göra ditt manliga fertilitetstest behöver läkare ditt prov. Du bör fylla en liten provkopp. Det kan göras hemma eller på en klinik eller ett sjukhus där du ska göra testet. I de flesta fall erhålls prover genom självstimulering. Ett annat alternativ är att använda en speciell samling kondom som är gjord utan latex.

Hur man ökar manlig fertilitet

Tro det eller ej, men det är möjligt att öka manlig fertilitet. Ja, det är möjligt att öka chanserna för uppfattningen för nästan varje man. Detta kräver ingen specifik kunskap, vilket är goda nyheter för män som drömmer om barn.

Även om många människor är skeptiska till effektiviteten hos dessa produkter, finns det ett solidt vetenskapligt bevis som bekräftar beprövade metoder för att öka spermiernas antal och kvalitet.
Det finns flera olika metoder för att förbättra spermier och fertilitet. Vissa av dessa är mer benägna att vara effektiva, andra behöver mer tid och mer tålamod för att arbeta. Och ändå har var och en av dessa strategier vetenskapligt visat sig vara effektiva, åtminstone hos en viss andel män.

Manlig fertilitet bestäms av antalet spermaceller som en man har under en utlösning. Det finns många produkter och piller för manlig fertilitet på marknaden idag som lovar en effekt av att öka spermaproduktionen.

Håll dig hydratiserad

Varje dag kan du förses med några säkra och naturliga metoder som hjälper dig att öka manlig fertilitet. Det uppenbara men verkligen viktigt för din kropps funktion är att vara hydratiserad.

När din kropp är uttorkad fungerar den inte på ett korrekt sätt, det är därför mängden av dina celler kan förändras till det värsta. Ju bättre hydratiserad din kropp är, desto större mängd sädesvätska kommer du att skapa, att inte vara ordentligt hydratiserad kommer förmodligen att minska volymen du kan generera.
Det är bäst att ha minst åtta vattenglas varje dag för att öka manlig fertilitet.

Matvanor

Matvanor, som att ha ett högt intag av animaliska produkter eller ett lågt intag av frukt och grönsaker, har förknippats med nedsatt spermakvalitet. Det finns bevis som tyder på att näring kan påverka manlig fertilitet genom att störa den spermatogena processen.

Näringsämnen i kosten kan påverka det manliga reproduktionssystemet på många olika sätt. En ny studie har visat att en diet med högt intag av frukt och grönsaker förbättrar spermakvaliteten. Andra kliniska studier har visat de positiva effekterna av intag av frukt och grönsaker för att förebygga negativa graviditetsresultat.
Såvitt vi vet finns det dock ingen systematisk genomgång av de publicerade studierna som har undersökt effekterna av konsumtionen av frukt och grönsaker på manlig fertilitet.

Piller för manlig fertilitet

Många killar lider av lågt spermieantal och andra fertilitetsproblem av olika skäl. Dessa metoder erbjuder ett extra alternativ för att hjälpa män som vill försöka öka sitt spermieantal och kvalitet.

Det finns naturliga piller för manlig fertilitet som kan vara till stor hjälp och tillägg för att öka din fertilitet. Anledningen till det är det faktum att de inte bara innehåller mineraler och örter utan också sådana aminosyror som L-karnitin och L-arginin som är mycket viktiga för din hälsa.

Det faktum att dessa piller hjälper till att förbättra din fertilitet är baserat på det faktum att L-arginin är en aminosyra som kan bidra till att förbättra kvaliteten och kvantiteten av spermier. Din kropp behöver L-arginin för att hjälpa till med syntesen av mer spermier och för att göra det mer motståndskraftigt. Därför, Det rekommenderas starkt att du tar en av sådana piller som innehåller L-arginin.
Utöver det förbättrar piller för manlig fertilitet blodcirkulationen och förbättrar därmed erektionen också, därför garanteras dubbel nytta för dig.

Naturliga fertilitetspiller

Natural Fertility Pills
Naturliga fertilitetspiller
Naturliga fertilitetspiller kan köpas från alla hälsokostaffärer. Du hittar dem på hyllorna i hälsokostaffären eller så kan du också beställa dem på Internet. Om du inte har tillgång till en hälsokostaffär kan du leta efter några internetapotek online.

Naturliga piller för manlig fertilitet orsakar inga biverkningar och de är säkra för dig. Med hjälp av naturliga piller för manlig fertilitet kan du få rätt näringsämnen som du behöver.

Läs mer om piller för manlig fertilitet 


comments powered by Disqus