Startsida  /   Manlig hälsa  /  Fertilitetstest för män

Hur att öka fertiliteten? Manlig fertilitet analys

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Lucas Botin (2019-08-30)
Hur att öka fertiliteten? Manlig fertilitet analys 

Vad är manlig fertilitet?

Fertilitet refererar till naturliga förmåga att reproducera på naturlig väg. Fertilitet, skiljer sig i allmänhet från fruktsamhet som definieras som risken för reproduktion.

Infertilitet är avsaknaden av fertilitet eller när en man har en mycket mindre chans att göra sin kvinnliga partner gravid. Manlig fertilitet beror oftast på kvalitet av mäns spermier.

Det finns också sätt att öka fertiliteten, vi kommer att prata om dem nedan.

Vad påverkar fertiliteten

Factors That Affect Male Fertility
Faktorer som påverkar fertiliteten
Ges nedan är vissa aspekter att påverka manlig fertilitet:

 • Impotens - erektil dysfunktion eller impotens är en situation när en man inte är kunna behålla eller utveckla en erektion vid tidpunkten för samlag.
 • Spermier rörlighet - spermier rörlighet hänvisar till processen som spermie rör sig genom de kvinnliga fortplantningsorganen för att nå ägget. I enkla ord innebär det friska spermier cellen förmåga att simma. Manlig infertilitet kan också uppstå i fallet när spermacellerna inte bada korrekt. Dåliga spermier rörlighet i människan kallas också asthenospermia eller asthenozoospermia.
 • Libido - Libido hos mannen beskrivs som en persons önskan eller sexlust mot sexuell aktivitet. Konsumtion av mat eller kosttillskott som ansvarar för den ökning av libido hos hanen kallas som afrodisiaka.
 • Spermieantal - spermieantal är koncentrationen av spermier celler i den givna mängden sperma. Vanligtvis görs spermaanalys (”seminogram”) för att ta reda på antalet spermier i sädesvätskan.
 • Testosteronnivåer - infertilitet hos vissa män kan vara på grund av låg nivå av testosteron som är det manliga könshormonet som finns inuti kroppen.
Det bör hållas i åtanke att förutom de ovan nämnda aspekterna, manlig infertilitet kan bero på olika faktorer såsom fitness, allmän hälsa, och kosten föroreningar. Därför, för att reda ut allt, det är nödvändigt att konsumera en hälsosam kost och har en hälsosam livsstil.

Manlig fertilitet analys

Manlig fertilitet analys är ett vanligt sätt att se om en vuxen man kan bli far till ett barn eller om han är fertil alls. Statistik säger att varje tredje par bland dem som vill skaffa barn men har problem med befruktningen lider av problemen.
Problemet kan vara i sperma kvalitet och kvantitet.
En manlig fertilitet analys är också en metod som ofta används för att kontrollera effektiviteten hos sådana operationer som vasektomi och Omvänd vasektomi.

Male Fertility Tests
Manlig fertilitet tester
Manlig fertilitet analys innehåller vanligtvis följande tester:

 • Mätning av koncentrationen av spermier i varje milliliter (ml) av en människas ejakulat.
 • Tid behöver för spermier att bli flytande.
 • Motila densitet är en mer parameter som bör beaktas när manlig infertilitet analys görs. Testet avslöjar mängden spermier går framåt normalt.
 • Procentandelen av spermier med normal form.
 • Bestämma nivå surhetsgrad - dess nivå av pH. Alkalimetric test ingår också.
 • Kontrollera om det finns vita blodkroppar i en sperma prov.
 • Mäta fruktos nivå. Fruktos är nödvändigt eftersom det fyller spermier med energi.

Förberedelser

Innan de genomgick en manlig fertilitet-test bör du göra några förberedelser.

Preparations for Male Fertility Analysis
Preparat för manlig fertilitet analys
Följande är Grundläggande förberedelser för manlig fertilitet analys:

 • Du får inte ha aktivitet under 2-5 dagar före analysen. Om du inte följer detta krav, kommer inte antalet specifika celler vara så högt som möjligt, så testet inte kan anses vara tillförlitliga.
 • Men den avhållsamhet bör inte vara för lång. För att vara exakt, bör det inte pågå mer än 2 veckor före provet eftersom en så lång period gör de sperma inaktiva.
 • Konsumtion av alkohol är förbjudet i flera dagar innan testet, dessutom bör du informera läkaren om alla läkemedel du använder.
För att göra din manlig fertilitet test behöver läkare ditt prov. Du bör fylla en litet urval kopp. Det kan göras hemma eller på en klinik eller sjukhus där du är att provningen. I de flesta fall tas prover genom själv stimulering. Ett annat alternativ är att använda kondom specialsamling som görs utan latex.

Hur man kan öka fertiliteten

Tro det eller ej, är det möjligt att öka fertiliteten. Ja, det är möjligt att öka chanserna för befruktning för nästan varje människa. Detta kräver inte några specifika kunskaper, vilket är goda nyheter för män drömmer om barn.

Manlig fertilitet bestäms av antalet sperma celler en man har under en utlösning. Det finns en massa produkter och piller för manlig fertilitet på marknaden idag det löftet en effekt att öka sperma produktionen.

Men varje dag du kan fås med 2 säkra och naturliga metoder som hjälper dig att öka fertiliteten. Den självklara sak men verkligen viktigt för funktion i kroppen är att vara hydratiserade.

När kroppen är uttorkad det inte fungerar på ett korrekt sätt, det är därför dina celler kan variera till värst. Den bättre hydrerad kroppen större mängden sädesvätska skapar du är inte att vara tillräckligt mycket vätska kommer förmodligen att minska volymen du kan generera.
Är det bäst att ha minst åtta glas vatten varje dag för att öka fertiliteten.

Piller för manlig fertilitet

Det finns naturliga piller för manlig fertilitet som kan vara en stor hjälp och tillägg för att öka din fertilitet. Anledningen till det är det faktum att de innehåller inte bara mineraler och örter men även sådana aminosyror som L-carnitine och L-arginin som är mycket viktiga för din hälsa.

Utöver det, piller för manlig fertilitet förbättra blodcirkulationen därmed förbättra erektionen samt, därför dubbel nytta garanteras för dig.

Läs mer om piller för manlig fertilitet 


comments powered by Disqus