Startsida  /   Hälsa och skönhet  /  Läkemedel för aknebehandling

Mediciner för behandling av akne

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Jennifer Greenwood (2019-03-12)
Mediciner för behandling av akne Det är inte så lätt att hitta en lämplig akne behandling. Många lidande människor ser för mediciner för behandling av akne, och inte alla av dem är som framgångsrika i att hitta själva drogen som är bra och har verkligen naturligt ursprung.

Mediciner för behandling av akne

Egentligen finns det preparat som anses vara naturliga och säkra, och har inte mycket eller ännu inte har några biverkningar. Men det finns också läkemedel för akne behandling med bevisade åtgärder, fortfarande inte lika säker som naturliga. Bland dessa finns retinoider, isotretinoin och naturligtvis bensoylperoxid.

Bensoylperoxid

Bensoylperoxid är en komplex åtgärd drog, en av många mediciner för behandling av akne. Den har använts för akne behandling i många år och numera produceras under olika namn och olika varumärken (exempelvis Clearasil är en av de mest kända). Komplexa åtgärder av bensoylperoxid yttrar i dess inverkan på tillväxt och utveckling av bakterier och på huden.

Preparatet hämmar tillväxten av vissa bakterier och andra dödas helt enkelt av det. Effekten på huden utförs via oxiderande och skalning av huden, som hindrar uppkomsten av akne. Vissa preparat som innehåller bensoylperoxid också absorbera talg, hindrar hårsäckarna från kvävning.

Bensoylperoxid kan vara av olika koncentration i drogen att du ska använda, koncentrationer av 2,5%, 5% och 10% används oftast. Naturligtvis den beredning som innehåller mer bensoylperoxid är starkare och har mer kraftfulla åtgärder, men du kommer inte att ha bättre effekt om du tillämpar den starkaste en.

Akne behandling

Det är bättre att starta från mildare mediciner för behandling av akne, inte beroende på svårighetsgraden av din sjukdom, och sedan, om du anser att större dos av preparatet bör tillämpas och den ursprungligen använda en räcker inte, ta starkare.

Men i alla fall är det bättre att konsultera en läkare, för att inte göra skada med goda avsikter. Ärendet är bensoylperoxid har vissa biverkningar, relaterade främst till uttorkning av huden. Så att du har risken för alltför torr hud efter tafatt applicering preparatet, vilket kan leda till akne igen.

Läkemedel för akne behandling utan bensoylperoxid 


comments powered by Disqus