Hälso- och sjukvårdscenter

Hälso- och sjukvårdscenter

Det internationella hälsonätverket

Startsida  /   Hälsa och skönhet  /  Smink och akne

Smink och akne

Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

Smink och akne Finns det någon anslutning mellan smink och akne? Ja, makeup kan orsaka akne. Det är inte en slags känsla eller något. Det är ett faktum och alla människor som är oroade över deras hudvård i synnerhet och hälsa i allmänhet vet om samma. Här pratar vi främst om kvinnor, eftersom säkert alla "makeup problem" oro kvinnor mycket mer än män.

Och varje kvinna bör veta vilken makeup som hon kan använda att undvika sådan utbredd och irriterande problem som akne. Kosmetika som orsakar akne är emellertid och trots allt, ofta används och många kvinnor fortfarande använder den och klaga på att ha akne bara utan att veta vad orsaken till deras problem är.

Smink och akne

Faktiskt ligger svaret, som det händer ofta, helt enkelt på ytan. Hudvård måste inte vara en besatthet, även om det är i vissa fall med kvinnor. Men ändå akne och "makeup acne" i synnerhet tenderar att visas om hudvård är bristfällig... eller i princip handlöst.

Sådan fumlande beteende hälsningar mestadels manuellt borttagande av akne, nämligen klämma och plocka. Dock är det inte relaterat till vår huvudsakliga ämne, men det blir mycket avgörande på grund av nästan samma skäl.

Vad har vi tänkt talar om "icke-tvångssyndrom hudvård"? Kosmetiska får inte vara ett liv syfte, är inte det? Naturligtvis är det bra att se bra ut, men det finns fall när vi inte gör oss mer attraktiva med makeup. Bortsett från att din älskade personen kan falla i kärlek med någon annan när han slutligen ser du utan maquillage, kan du bara skämma bort din hud på ett eller annat sätt.

Exempelvis är det inte rekommenderat att använda alltför många scrubs - de skrubba huden så mycket att det blir alltför tunn och sårbara. Och alltför fina pulver rekommenderas också inte - vill du ha dessa pulver att få in alla mikroskopiska hål på huden? Fylla dessa hål (eller porer eller folliklar) helt enkelt är den första etappen av bildandet av akne.

Det finns ett samband mellan smink och akne - och det är bara en enkel illustration. Samma sak med kosmetika som innehåller olja - en viktig agent för porer-kvävning.

Få inte panik om du har fått någon dålig hy. Tänk också på smink och akne.

Hitta det bästa akne behandlingen 


comments powered by Disqus