Hälso- och sjukvårdscenter

Hälso- och sjukvårdscenter

Det internationella hälsonätverket

Startsida  /   Hälsa och skönhet  /  Inre orsaker till hud Acne

Inre orsaker till hud Acne

Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

Inre orsaker till hud Acne Som orsakar någon sjukdom eller bara orsakar av något som vi får och som är relaterade till våra kroppar, kan akne orsakas antingen av interna eller externa faktorer. Här är vi benägna att göra en betoning på inre orsaker till hud acne.

Inre orsaker till hud Acne

Inre orsaker till hud acne kan vara riktigt skadligt och genomsnittlig - du bara vet inte var de kommer ifrån!

Om externa orsakerna till akne är förutsägbara i viss utsträckning, inre orsaker till hud acne kan verkligen visas grönt fält - det kan tyckas att du lyda alla hygienregler, du har dusch regelbundet och efter att ha en idrottsträning, du är helt medveten om innehållet i kosmetiska som du använder och inte använder för många olika scrubs, men ändå akne fläckar visas igen och igen.

Inre orsaker till hud acne kan sammanfattas enligt följande:

  • Hormoner. Hormoner är associerad med akne kallas androgener. Dessa är ursprungligen män hormoner, men alla kvinnor har dem i viss utsträckning. Och särskilt du sannolikt har hög nivå av androgener om du är i din ungdom. Vissa hormonella preparat kan också öka nivån av hormoner i din kropp - nämligen p-piller. Androgener ansvarar vanligtvis för talgproduktion som kan namnges som den nästa orsaken till hud acne.
  • Talgproduktionen. Hormoner kan öka funktion av talg körtlar belägna över hela kroppen och utvecklas talg (eller olja eller fett). Höga talgproduktionen kan vara för mycket för huden och i detta fall olja bara smörja inte huden (i. e. typ av att göra ett skyddande lager på huden) men också fyller huden porer, och på så sätt finnar visas, fula utanför och fet inuti.
  • Bakterier. Propionibacterium acnes är bakterier som lever på en mänsklig hud. Denna bakterie kan utvecklas biologiskt aktiva ämnen som löser upp talg. I detta fall blir huden sårbara och utsatta för externa bidragsgivare till akne. Så här kan vi se symbios av yttre och inre orsaker till hud acne - en "inre" bakterie ger förutsättningar för yttre faror.
  • Den fjärde orsaken är relaterad till några onormala förändringar i folliklar, som också kan relateras till hormoner. Ibland växer hårsäckarna för mycket så att akne kan bildas från väggarna i dessa porerna som vuxit för mycket.
Förebygga hud acne 


comments powered by Disqus