Hälso- och sjukvårdscenter

Hälso- och sjukvårdscenter

Det internationella hälsonätverket

Startsida  /   Hälsa och skönhet  /  Yttre orsaker till Acne

Yttre orsaker till Acne

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Jennifer Greenwood (2017-03-09)
Yttre orsaker till Acne  Orsakerna till akne kan vara så olika som storleken på dessa fula fläckar. Vad är de? En av de vanligaste orsakerna, varför akne visas är några problem med hormoner. Detta problem, kan i sin tur orsakas av vissa ålder problem (dvs puberteten ålder, vilket förknippas ofta med explosion av hormoner och många akne fläckar i hela alla kropp), p-piller, eller av någon hormonell sjukdom etc.

Yttre orsaker till Acne

Men här kommer vi att tala om externa orsakerna till akne, vilket innebär att de som inte är relaterade till hormoner eller aktiviteten av talgkörtlar eller några andra organ (vanligtvis på grund av samma hormoner hyperaktivitet dessa körtlar också bli hyperaktiv och deras agitation orsakar generation av olja i stora kvantiteter, som framkallar kvävning av porer och akne som ett resultat).

Så vad är externa orsakerna till akne? Det kan sägas att vissa av dessa kommer från vanor och beteendet hos den person som har akne, och de andra som faktiskt inte beror på personen. Exempelvis kan sådana skadliga vanor som akne plocka och klämma namnges som en av de mest utbredda orsakerna till alla typer av akne. Om du följer en sådan vana, du kommer att spåra en sluten cirkel - klämma en akne ofta leder till en ny (eller flera acnes, eller något ännu värre som inflammationer och även ärr).

Hudvård

Fattiga hudvård är också en av gemensamma externa orsakerna till akne - särskilt för människor som gör vissa fysisk träning eller bara leva i varma länder. Det beror på att svettas är en av de starkaste triggers för uppkomsten av akne.

Den andra gruppen består av mestadels miljöfaktorer - hög dammhalt arbetsplatser, strålning, samt osund skönhets, dåliga arv etc. Dessa faktorer är i de flesta fall mycket svårt eller omöjligt att eliminera.

Ändå kan en alltid minska externa orsakerna till akne och förhindra denna hudproblem. Förebyggande är lättare än medicinering - universal regeln gäller akne samt. Naturligtvis, om du tar bort någon faktor som kan orsaka akne och det beror på dig - blir du ett avgörande steg framåt i din kamp.

Minska externa orsakerna till akne 


comments powered by Disqus