Startsida  /   Hälsa och skönhet  /  Orsaker till vuxen akne

Orsakerna till vuxen akne

Artikel av <em>Hälso- och Sjukvårdscentret</em>Artikel av Hälso- och Sjukvårdscentret

© Jennifer Greenwood (2019-04-08)
Orsakerna till vuxen akne  Orsakerna till vuxen akne kan vara så olika som storleken på dessa fula fläckar. Vad är de? En av de vanligaste orsakerna varför akne visas är ett problem med hormoner. Detta problem, kan i sin tur orsakas av åldersrelaterade problem. Även om det ofta händer under puberteten ålder, som ofta är associerade med explosion av hormoner och många akne fläckar i hela alla kropp, vid akne hos vuxna orsakas Detta ofta av hormonella förändringar eller av p-piller.

Precis som orsakar någon sjukdom eller bara orsakerna till något att vi få och som är relaterad till våra kroppar, kan akne orsakas antingen av interna eller externa faktorer. Låt oss börja med betoning på interna orsakerna till akne hos vuxna.

Inre orsaker till akne hos vuxna

Inre orsaker till akne hos vuxna kan vara riktigt skadligt och genomsnittlig - du bara vet inte var de kommer ifrån!

Om externa orsakerna till akne är förutsägbara i viss utsträckning, interna orsakerna till akne kan verkligen visas utan en anledning - det kan tyckas att du lyda alla hygienregler, har du dusch regelbundet och efter att ha en idrottsträning, du är helt medveten om innehållet i kosmetiska som du använder och inte använder för många olika scrubs, men ändå akne fläckar visas igen och igen.

Internal causes of acne
Inre orsaker till acne
Inre orsaker till akne kan sammanfattas enligt följande:

  • Hormoner. Hormoner är associerad med akne kallas androgener. Dessa är ursprungligen män hormoner, men alla kvinnor har dem i viss utsträckning. Och särskilt du sannolikt har hög nivå av androgener om du är i din ungdom. Vissa hormonella preparat kan också öka nivån av hormoner i din kropp - nämligen p-piller. Androgener ansvarar vanligtvis för talgproduktion som kan namnges som den nästa orsaken till hud acne.
  • Talgproduktionen. Hormoner kan öka funktion av talg körtlar belägna över hela kroppen och utvecklas talg (eller olja eller fett). Höga talgproduktionen kan vara för mycket för huden och i detta fall olja bara smörja inte huden (i. e. typ av att göra ett skyddande lager på huden) men också fyller huden porer, och på så sätt finnar visas, fula utanför och fet inuti.
  • Bakterier. Propionibacterium acnes är bakterier som lever på en mänsklig hud. Denna bakterie kan utvecklas biologiskt aktiva ämnen som löser upp talg. I detta fall blir huden sårbara och utsatta för externa bidragsgivare till akne. Så här kan vi se symbios av yttre och inre orsaker till akne - en ”inre” bakterie ger förutsättningar för yttre faror.
  • Den fjärde orsaken är relaterad till några onormala förändringar i folliklar, som också kan relateras till hormoner. Ibland växer hårsäckarna för mycket så att akne kan bildas från väggarna i dessa porerna som vuxit för mycket.

Yttre orsaker till akne hos vuxna

Låt oss nu granska externa orsakerna till akne hos vuxna, vilket innebär att de som inte är relaterade till hormoner eller aktiviteten av talgkörtlar eller några andra organ (vanligtvis på grund av samma hormoner hyperaktivitet dessa körtlar också bli hyperaktiv och deras agitation orsakar generation av olja i stora kvantiteter, som framkallar kvävning av porer och akne som ett resultat).

External causes of acne
Yttre orsaker till acne
Så vad är externa orsakerna till akne hos vuxna? Det kan sägas att vissa av dessa kommer från vanor och beteende av den person som har akne, och de andra som faktiskt inte beror på personen. Exempelvis kan sådana skadliga vanor som akne plocka och klämma namnges som en av de mest utbredda orsakerna till alla typer av akne.

Om du följer en sådan vana, du kommer att spåra en sluten cirkel - klämma en akne ofta leder till en ny (eller flera acnes, eller något ännu värre som inflammationer och även ärr eller hudpigmentering).

Adult hudvård

Bad vuxen hudvård är också en av gemensamma externa orsakerna till akne - särskilt för människor som gör vissa fysisk träning eller bara leva i varma länder. Det beror på att svettas är en av de starkaste triggers för uppkomsten av akne.

Den andra gruppen består av mestadels miljöfaktorer - hög dammhalt arbeta platser, strålning, samt osund skönhets, dåliga arv etc. Dessa faktorer är i de flesta fall mycket svårt eller omöjligt att eliminera.

Ändå, man kan alltid minska orsakerna till vuxen akne och förhindra denna hudproblem. Förebyggande är lättare än medicinering - universal regeln gäller akne samt. Naturligtvis, om du tar bort någon faktor som kan orsaka akne och det beror på dig - blir du ett avgörande steg framåt i din kamp.

Smink och akne

Finns det någon anslutning mellan smink och akne? Ja, makeup är en av orsakerna till vuxen akne. Det är inte en slags känsla eller något. Det är ett faktum och alla människor som är oroade över deras hud produkter särskilt och hälsa i allmänhet vet om samma. Här pratar vi främst om kvinnor, eftersom säkert alla ”makeup problem” oro kvinnor mycket mer än män.

Acne caused by makeup
Acne orsakas av makeup
Och varje kvinna bör veta vilken makeup som hon kan använda att undvika sådan utbredd och irriterande problem som akne. Kosmetika som orsakar akne är emellertid och trots allt, ofta används och många kvinnor fortfarande använder den och klaga på att ha akne bara utan att veta vad orsaken till deras problem är.

Acne orsakas av Makeup

Faktiskt ligger svaret, som det händer ofta, helt enkelt på ytan. Tar hand om din hud bör inte en besatthet, även om det är i vissa fall med kvinnor. Men ändå akne och ”akne orsakas av makeup” i synnerhet tenderar att visas om den vuxna hudvård är bristfällig... eller i princip handlöst.

Sådan fumlande beteende hälsningar mestadels manuellt borttagande av akne, nämligen klämma och plocka. Dock är det inte relaterat till vår huvudsakliga ämne, men det blir mycket avgörande på grund av nästan samma skäl.

What is non-obsessive skin care?
Vad är icke-tvångssyndrom hudvård?
Vad menar vi talar om ”icke-tvångssyndrom hudvård”?

  • Kosmetiska får inte vara ett liv syfte. Naturligtvis är det bra att se bra ut, men det finns fall när vi inte gör oss mer attraktiva med makeup. Bortsett från att din älskade personen kan falla i kärlek med någon annan när han slutligen ser du utan maquillage, kan du bara skämma bort din hud på ett eller annat sätt.
  • Det är inte klokt att använda alltför många scrubs - de Skrubba huden så mycket att det blir alltför tunn och sårbara.
  • Försök att välja smink för akne benägen hud. Och alltför fina pulver rekommenderas också inte - vill du ha dessa pulver att få in alla mikroskopiska hål på huden? Fylla dessa hål (eller porer eller folliklar) helt enkelt är den första etappen av bildandet av akne.
Det finns ett samband mellan smink och akne - och det är bara en enkel illustration. Samma sak med kosmetika som innehåller olja - en viktig agent för porer-kvävning.

Sammanfattning

Få inte panik om du har en dålig hy. Bara tänka väl om orsakerna till vuxen akne och välja smink för akne benägen hud att förhindra alla dessa finnar.

Läs mer om orsakerna till akne och finnar 


comments powered by Disqus